Onze ervaring met de Dinnerly maaltijdbox

Je hebt deze maaltijdbox misschien voorbij zien komen op TV of internet. De Dinnerly maaltijdbox heeft een iets andere insteek ten opzichte van andere maaltijdboxen. Ze kiezen er voor om deze als low budget maaltijdbox in de markt te zetten. Dus wel een maaltijdbox aan huis, met alle voordelen hiervan, maar toch tegen lage kosten. Op dit moment zijn ze dan ook de goedkoopste maaltijdbox die er nu op de markt is. Maar de grote vraag is natuurlijk, gaat dit ten koste van de kwaliteit? En zijn eenvoudige gerechten wel lekker genoeg? Wij gingen aan de slag met deze maaltijdbox om deze vragen te beantwoorden. We bespreken de voor- en nadelen die aan deze lage prijs gekoppeld zijn.
De inhoud van de Dinnerly maaltijdbox

De inhoud en ingrediënten van deze maaltijdbox

De Dinnerly maaltijdbox komt net als veel andere maaltijdboxen binnen in een mooie doos. Hierin zitten alle ingrediënten en sommige van deze producten zitten gekoeld in een speciale coolpack. Alles ziet er vers en van goede kwaliteit uit. Wat ons direct opvalt is dat je minder zakjes, poedertjes en kruiden hebt dan bij de duurdere maaltijdboxen. Dit is logisch, want één van de manieren om geld te besparen zijn eenvoudige gerechten, aldus Dinnerly. Door minder verschillende ingrediënten per gerecht, is dit natuurlijk kosten technisch voordeliger. Ook besparen ze op receptkaarten, deze zal je niet in de box vinden, maar moet je online bekijken. Dat is ook bedoeld als een stukje duurzaamheid. Dit is trouwens ook bij sommige andere maaltijdboxen al het geval. Wij hebben hebben gekozen voor vier gerechten en we hebben zin om hiermee aan de slag te gaan.
De Dinnerly maaltijdbox is smakelijk, maar eenvoudig en daardoor de goedkoopste maaltijdbox van Nederland
We gaan dus 4 gerechten koken. Dit zijn: Vegan gehaktballetjes in pruimensaus, Saucijsjes en linzen uit de oven, Spaghetti met gerookte kip en Pizza tonijn. We bekijken de recepten op de tablet, die we in de keuken hebben staan. Dit is makkelijk met het bereiden. Er is ook een optie waarmee je ze makkelijk kunt uitprinten, al gaat hiermee het idee van meer duurzaamheid natuurlijk verloren. De recepten zijn echt makkelijk te volgen moeten we zeggen. Vijf eenvoudige stappen. Je ziet geen foto's per stap zoals bij andere boxen, weer een stukje besparing en iets wat we niet echt gemist hebben. Ook zie je precies wat je hebt gekregen en welke hoeveelheid je van alles nodig hebt. Verder is het compleet met informatie zoals bereidingstijd, niveau, voedingswaarde per portie en ook belangrijk: de allergenen. Tot slot vermelden ze wat je extra nodig hebt, zoals zout en peper of azijn. Wat je nodig hebt wat pannen en keukengerei betreft, staat ook nog aangegeven. Ze maken het wat persoonlijker door de chef van het recept te linken aan elke recept pagina. 
Een recept van Dinnerly

Aan de slag met de recepten

We maken elke dag een gerecht klaar volgens het recept en gaan deze proeven. We kijken wat bereidingstijden zijn, hoe makkelijk het is en of we tevreden zijn over de smaak en de hoeveelheid.
Gerecht met vegan gehaktballetjes in de pruimensaus

Vegan gehaktballetjes in de pruimensaus

We trappen af met een vegan gerecht. Het idee van de verse pruimen spreekt ons wel aan, dat hebben we zelf nog niet eerder gedaan. We snijden de prei en moeten de pruimen ontpitten. Daarna maken we plakjes komkommer klaar en bakken we de gehaktballetjes. Tijd om de saus te maken en de noedels te koken. Volgens het recept hebben we de helft van de noedels uit het pakje nodig, maar we kiezen er voor om er 3 van de 4 klaar te maken, waarom niet je hebt het toch al?
De meningen over dit gerecht zijn verdeeld. Van erg lekker tot niet zo. Waarschijnlijk komt dit door de bijzondere smaak van de pruimensaus. Een leuk origineel gerecht wat ons betreft.
Gerecht met saucijsjes en linzen uit de oven

Saucijsjes en linzen uit de oven

De volgende dag staat er wel vlees op het menu. Namelijk de saucijsjes die op een bedje liggen van (inderdaad, dit klinkt wel heel culinair haha) linzen, wortel en venkel. Met daaroverheen verschillende kruiden en een lekkere dip van yoghurt en knoflook. Dit gerecht was wel iets meer werk omdat je de nodige groenten moet snijden. De smaak is goed. Het is ook een heel gezond gerecht met de linzen en venkel. De dip maakt het wel af trouwens. Wij vinden dit een uitstekend gerecht. De hoeveelheid is goed, maar ook niet overdreven veel. Maar dit is ook geen gerecht waarvan je heel veel op kan, het vult best snel. Verder is een ovengerecht ook makkelijk en handig qua timing als je druk bent.
Gerecht met pizza met tonijn en mozzarella

Pizza met tonijn en mozzarella

De derde dag. Het is vandaag pizza dag! We hebben zelf wel eens eerder zelfgemaakte pizza's gemaakt. Dit is altijd leuk om te doen en het resultaat is meestal een stuk gezonder dan die van Domino's. Het is een tonijn pizza en dit valt bij iedereen in de smaak. Hier zie je het gemak en de keuzes die Dinnerly maakt. Het deeg is kant en klaar en hoef je alleen nog maar uit te rollen. We bestrijken deze met de pizzasaus die we net gemaakt hebben en beleggen deze dan met de tonijn, de groenten, rode uit en schijfjes mozzarella. Wederom een ovengerecht, maar dat is prima. De pizza bakt mooi goudbruin en we genieten van een lekkere maaltijd. Prima gerecht!
Gerecht met spaghetti met gerookte kip en guacamole-pesto

Spaghetti met gerookte kip en pesto

Tot slot staat het spaghetti gerecht op het menu. We gaan weer aan de slag volgende de 5 stappen van het recept. We zijn ondertussen wel gewend aan het feit dat je dit recept even online moet opzoeken. Een tablet is wel erg handig, een laptop op de eettafel kan ook, maar dan moet je vaker heen en weer lopen. We snijden de groenten en maken de saus klaar. We koken de pasta een minuutje of 8 en bakken de kipreepjes. We maken de bordjes klaar en serveren de groen geworden spaghetti (door de guacamole-pesto uiteraard) met daarover de saus en kipreepjes. De bordjes gaan helemaal leeg. Een erg lekker gerecht vinden we. Wat ons betreft had dit best iets meer mogen zijn, maar als we de calorieën informatie bekijken dan zien we
dat we met 778kcal niets te kort zijn gekomen. Het was gewoon zo lekker.

De voordelen van Dinnerly

 • De voordeligste maaltijdbox die er is
 • Wekelijks keuze uit 18 verschillende gerechten
 • Keuze uit kindvriendelijke gerechten
 • Uitstekende kwaliteit ingrediënten
 • Makkelijke recepten in 5 stappen
 • Snelle bereiding door minder ingewikkelde gerechten
 • Makkelijk opzeggen of pauzeren

De nadelen van Dinnerly

 • Keuze uit iets minder verschillende gerechten dan andere maaltijdboxen
 • Geen recepten op papier, tenzij je deze zelf print
 • Hoeveelheid groenten is wisselend per gerecht
 • Houd je heel erg van koken, dan is deze maaltijdbox minder uitdagend voor jou

Onze conclusie van deze ervaring met Dinnerly

Wij vonden het leuk om te koken met Dinnerly en hebben een goed idee gekregen van de opzet van deze maaltijdbox. Er zijn voor en tegens te vermelden over deze maaltijdbox zoals we hierboven gedaan hebben. Het gaat er vooral om wat voor jou belangrijk is. Wil je wel de voordelen van een maaltijdbox, maar vind je andere maaltijdboxen te duur, dan zou je Dinnerly kunnen proberen. Verwacht bij Dinnerly is meer soberheid, je hebt iets minder keuze uit verschillende gerechten en dat de gerechten minder uitgebreid zijn (vaak niet meer dan 6 producten per gerecht). Als dit iets is wat in jouw straatje past, probeer de Dinnerly maaltijdbox dan gewoon eens uit en pak meteen snel de korting mee.
Ik wil deze maaltijdbox proberen met korting