HelloFresh

Heb je zin om een keer een maaltijdbox te proberen? Misschien twijfel je nog welke maaltijdbox je moet kiezen, maar HelloFresh is een naam die je vast wel eens eerder gehoord hebt. Hellofresh is zonder twijfel de grootste maaltijdbox leverancier van Nederland. Maar zijn ze ook de beste? Hoe is de kwaliteit van de box en is dit wel de maaltijdbox die bij je past? We gaan je helpen om deze vragen te beantwoorden. We hebben jarenlange ervaringen opgebouwd met deze maaltijdbox en weten ondertussen alle ins en outs van dit maaltijdpakket. We vertellen je alles wat je moet weten over HelloFresh.
Hoe werkt HelloFresh de inhoud van de maaltijdbox

Hoe werkt HelloFresh?

Voor de mensen die nog helemaal geen ervaring hebben met deze maaltijdbox, even een korte samenvatting. Op de website van HelloFresh  klik je op bestellen en dan zie je 4 verschillende boxen staan. Welke box past het beste bij jouw situatie? Je maakt een keuze, maar geen zorgen, tegenwoordig is HelloFresh veel flexibeler geworden en kan je later nog heel makkelijk switchen tussen deze verschillende boxen. Je kiest het aantal personen en het aantal maaltijden en klaar! Als je wilt kan je ook zelf kiezen welke gerechten je in de box wilt ontvangen. De maaltijdbox komt naar je toe en met deze verse ingrediënten en de handige receptkaarten zet je zo een heerlijk gerecht op tafel.
Zelf heerlijke gerechten kiezen bij HelloFresh

Zelf je gerechten kiezen

Je kunt bij HelloFresh elke week zelf je gerechten kiezen en dat blijkt voor veel mensen een groot voordeel. HelloFresh is hier niet meer uniek in, maar was één van de eerste die met dit concept begonnen. Je kunt namelijk elke week kiezen uit maar liefst 27 gerechten. Je kunt de gerechten uit alle boxen kiezen. Maar je kunt jezelf natuurlijk ook laten verrassen, dan maakt HelloFresh voor jou een keuze. Zoals we eerder schreven kan je kiezen uit 4 verschillende boxen. Dit zijn de Originalbox, Veggiebox, Familybox en Quick & Easy Box. Dus zelf gerechten kiezen als je wilt, maar het hoeft niet.
Bekijk de gerechten van HelloFresh

De verschillende maaltijdboxen

We komen nog even terug op de verschillende maaltijdboxen waar je bij HelloFresh uit kunt kiezen. Zoals we al schreven is dit een keuze die niet in beton gegoten is. Natuurlijk kan je tussendoor ook switchen naar een ander soort maaltijdbox. En de keuze uit de verschillende gerechten is niet beperkt daarbij. Uiteraard is het wel makkelijk als je kiest voor de Veggiebox, je ook automatisch elke week ziet welke gerechten veggie zijn. Maar krijg je bijvoorbeeld 'niet vega gasten' die komen eten dan kies je net zo makkelijk een ander, niet vegetarisch gerecht. Benieuwd over welke verschillende boxen we het hebben?
Dit zijn zijn de verschillende maaltijdboxen van HelloFresh:
De Originalbox

Originalbox

Dit is de allround maaltijdbox van HelloFresh. Elke week krijg je verrassende gerechten die als basis vlees of vis bevatten, maar ook vegetarische gerechten. Dus wil je niet elke week kiezen of laat je jezelf graag verrassen dan zit je hiermee goed, want deze gerechten vervelen niet snel. 
De familybox

Familybox

De naam zegt het al, naast gerechten met vlees en vis, zijn deze gerechten ook uitstekend geschikt voor kinderen. Kindvriendelijke gerechten is een belangrijk onderdeel bij HelloFresh. Lees hier meer over hoe kindvriendelijk is HelloFresh.
De Veggiebox

Veggiebox

Voor de mensen die houden van Vega gerechten is dit de beste keuze. Je krijgt als je niet zelf je gerechten kiest dan automatisch 100% vegetarische gerechten in je box. De afwisseling is groot en diëtisten zorgen voor de juiste balans qua voedingstoffen.
De Qucik & Easy Box

Quick & Easy Box

De nieuwste variant is helemaal gericht op snel en makkelijk een gezonde maaltijd op tafel zetten. De gerechten in deze box zijn binnen 20 minuten te bereiden. Ook hier is de basis weer vlees, vis en een vegetarisch gerecht. Makkelijk, gezond en snel dus.

Hoe werkt een abonnement bij HelloFresh?

Zit ik vast aan een abonnement bij een maaltijdbox? Dit is een vraag die we vaak voorbij hebben zien komen. Het antwoord is; nee, je zit niet (meer) vast aan een abonnement bij een box. Aan het begin, toen de maaltijdboxen in opmars kwamen rond 2015, zat je er wel min of meer aan vast. Opzeggen was namelijk niet eenvoudig. Na enige ophef hierover in de media hebben bijna alle maaltijdboxen dit aangepast. Tegenwoordig werkt het dus veel flexibeler. Het werkt nu als volgt: je kiest een maaltijdbox en gaat daarmee automatisch een flexibel abonnement aan. De eerste maaltijdbox kan je vaak via iDeal betalen. In je online account bij HelloFresh kan je vervolgens meteen de boxen voor de komende weken zien. Je kunt meteen gerechten kiezen voor de komende weken of deze boxen pauzeren of overslaan. Je klikt dit gemakkelijk aan. Dit moet je wel op tijd doen, anders is de box voor de aankomende week al in behandeling. Dit is ook logisch, want ook HelloFresh moet ingrediënten inkopen dus een opzegtermijn is te verwachten. Ze zijn er dus absoluut niet op uit om je meerdere boxen aan te smeren, in tegendeel. Je kan net zo makkelijk pauzeren of helemaal opzeggen wanneer je wilt. Dit doe je eenvoudig via je eigen menu op de website van HelloFresh. Natuurlijk willen ze je graag als klant houden. En jij als klant kiest niet voor niets voor een maaltijdbox, je wilt makkelijk en snel een heerlijke maaltijd op tafel. Gezond en het liefst veel variatie. Maar mocht je toch willen afhaken, bottomline: je zit nergens aan vast.
Zelf gerechten kiezen bij HelloFresh

Welke gerechten ontvang je in de box?

Wat kan je nu verwachten van de maaltijdbox van HelloFresh? Misschien heb je een vooroordeel, maar wij hebben de maaltijdbox van HelloFresh zelf vaak geprobeerd en gaan je uit eigen ervaring vertellen wat je mag verwachten. Toegegeven, we waren zelf ook best sceptisch aan het begin. Is het genoeg? Is het wel lekker? Is het lastig om te maken? Is het niet veel te duur? Eigenlijk valt dit allemaal reuze mee. Of beter nog: we zijn echt positief verrast. De kwaliteit van de ingrediënten is erg goed. Mooie verse producten. Dat er een slechte ui tussen zat is wel eens voorgekomen, maar die zit er in een netje in de winkel ook wel eens tussen. Niet om het goed te praten, je moet zoiets meteen doorgeven aan HelloFresh en die zorgen voor een nette oplossing. Maar onze ervaring is dat dit echt een uitzondering is.
Wat variatie betreft hebben we ook weinig te klagen tot nu toe. De 27 gerechten waar je uit kan kiezen elke week zijn met zorg en liefde bedacht. Zo voelt het tenminste. De kaarten met recepten zitten goed en netjes in elkaar. De volgorde van het snijden van groenten en het laten marineren en aan de kook brengen van iets anders werkt eigenlijk altijd goed. Natuurlijk altijd zelf je hoofd erbij houden. Mocht je weinig kookervaring hebben, je zult zien dat je dankzij deze recepten ook steeds handiger en veelzijdiger wordt in het klaarmaken van lekker eten. En meer kookplezier ervaren is ook een groot voordeel!
Je hebt kleine en grote eters, dus het kan voor een enkeling wat afwijken. Maar voor de meeste mensen zijn deze porties uitstekend en zeker niet karig.
Tot slot nog de hoeveelheid, is het allemaal genoeg? Onze ervaring is dat het inderdaad het geval is. Natuurlijk heb je kleine en grote eters, dus het kan voor een enkeling wat afwijken. Maar voor de meeste mensen zijn deze porties uitstekend en zeker niet karig! Je wilt niet 's avonds nog honger krijgen, maar eten weggooien is ook niet de bedoeling. De maaltijdbox van HelloFresh heeft hier wat ons betreft de juiste balans in gevonden. Daarnaast kijken de experts die de recepten samenstellen uiteraard ook naar de voedingswaarden. Deze voldoen daarom altijd aan wat iemand dagelijks nodig heeft.
HelloFresh heeft veel kindvriendelijke gerechten

Is HelloFresh ook kindvriendelijk?

Veel maaltijdboxen proberen ook gezinnen aan te spreken. In de naamgeving hebben ze dus allemaal hele kindvriendelijke boxen, maar in de praktijk kan dit soms tegenvallen bij bepaalde maaltijdboxen. HelloFresh is wat ons betreft echter wél kindvriendelijk. Zij zijn heel serieus bezig met kindvriendelijke gerechten en bieden daarmee de Familybox aan.
De Familybox heeft altijd kindvriendelijke gerechten. Maar ook als je een andere box hebt gekozen, mag je elke week je gerechten kiezen en kan je zodoende ook kiezen voor andere (kindvriendelijke) gerechten. Onze ervaring is dat kinderen dit lekker vinden en ook de tips waarmee ze kunnen helpen tijdens het bereiden zijn leuk voor kinderen.
Korting op HelloFresh

Bestellen met flinke korting

Je hebt alle voordelen van een maaltijdbox van HelloFresh gelezen. Je hebt interesse om een maaltijdbox te bestellen en je weet dat je nergens aan vast zit. Toch twijfel je misschien nog een beetje? Om toch eens aan de slag te gaan met deze maaltijdbox, hebben we daarom een flinke korting voor je! Op deze manier kan je heel voordelig kennismaken met HelloFresh. De korting is verwerkt in deze link, je hoeft alleen op onderstaande knop te klikken. Je ziet de prijzen dan automatisch (dit kan enkele seconden duren) aangepast worden op de website.
Kortingscode van 50% op HelloFresh

Conclusie HelloFresh Maaltijdbox

We kunnen niet anders zeggen dan dat deze maaltijdbox staat als een huis. HelloFresh heeft een grote voorsprong ten opzichte van andere maaltijdboxen en het is duidelijk dat ze er ook alles aan doen om deze niet meer af te staan aan de concurrentie. Wat natuurlijk ook een positief effect heeft op de andere maaltijdbox-aanbieders. Ze proberen daardoor ook allemaal nóg beter te worden, maar daarover meer elders op onze website.

De variatie bij Hellofresh is dik in orde. De mogelijkheid om zelf gerechten te kunnen kiezen past helemaal bij een moderne maaltijdbox. Ook hebben we het gehad over de kindvriendelijkheid van deze maaltijdbox. HelloFresh scoort hier ruim voldoende wat ons betreft. 

Een abonnement is tegenwoordig flexibel. Je zit nergens aan vast en dit is wel zo prettig. Wil je pauzeren voor één of meerdere weken, dan is dit geen enkel probleem. Wil je helemaal stoppen met je abonnement? Dan kan dit uiteraard ook, je kunt dit eenvoudig zelf regelen via jouw eigen account.

Kijken we naar HelloFresh dan zien we een volwassen maaltijdbox met mooie ingrediënten, voor een scherpe prijs. Afwisselende gerechten die een breed publiek aanspreken. Veel variatie en mogelijkheden om zelf dingen te kunnen regelen. Bij ons zal HelloFresh nog regelmatig in de keuken en op tafel te vinden zijn. Bij jullie ook? 
Lees hier onze HelloFresh review!  Klik hier om te zien hoe voordelig de eerste maaltijdbox voor jullie is