Marley Spoon ervaring

We hebben de maaltijdbox van Marley Spoon zelf regelmatig geprobeerd. Dit is een uitstekende maaltijdbox voor mensen die houden van koken en dol zijn op verrassende gerechten. Weinig tijd om te koken? Met Marley Spoon zet je ook met de extra snelle recepten een smakelijk gerecht op tafel. Om je een goed idee te geven van de inhoud en gerechten van deze maaltijdbox, hebben we een review voor je gemaakt over Marley Spoon. We hebben deze box getest met drie gerechten en hebben 3 afwisselende gerechten gekozen. We vertellen je hier graag meer over. Lees snel onze ervaring met Marley Spoon.
De ingrediƫnten en receptkaarten van Marley Spoon

Drie papieren zakken om mee te koken

De maaltijdbox van Marley Spoon krijgen we binnen via een gekoelde box van PostNL. Makkelijk, de bezorger neemt deze box ook meteen weer mee, geen extra afval dus. We hebben drie papieren zakken die de inhoud bevatten van de drie gerechten. Elk gerecht is dus apart verpakt in een zak, handig! We zetten de zakken in de koelkast om er de komende dagen mee aan de slag te gaan. Oké, we maken ze stiekem natuurlijk even open om foto's te maken en we zijn natuurlijk reuze benieuwd naar de kwaliteit. Wat trouwens ook goed is om te vermelden is dat je een paar dagen voordat je de box krijgt, je een email ontvangt van Marley Spoon. In deze mail staan een aantal tips en informatie over de gerechten, en wat wij zelf super handig vinden is dat hier ook in staat wat je eventueel zelf nog in huis moet hebben (zoals olijfolie en dergelijke). 
Koken met Marley Spoon is een feest!
Wij zijn zelf gek op koken, dus de maaltijdbox van Marley Spoon is een kolfje naar onze hand. Dit is ook waar Marley Spoon voor staat; koken moet gewoon leuk zijn. Ze hebben elke week 20 gerechten waaruit je mag kiezen. Je ziet vooraf staan wat de bereidingstijd is. Wil je gerechten die vlug op tafel staan? Of wil je juist lekker uitgebreid koken in het weekend, dan kies je ook nog één of twee uitgebreide gerechten erbij. In elke zak vinden we een mooie receptkaart voor dit gerecht met duidelijk instructies. De ingrediënten zien er mooi en vers uit. We hebben zin om aan de slag te gaan met onze 3 gerechten van deze week! We gaan met deze maaltijdbox empanada's maken, een noedelsalade bereiden en maken wraps met koolvis. 
Empanada's van Marley Spoon gerecht

Empanada's maken

Dit is een gerecht waar je ongeveer drie kwartier voor in de keuken staat. Lijkt lang? Het viel ons reuze mee, we waren lekker bezig. De stappen zijn makkelijk te volgen. Je heb zes stappen met duidelijke foto's op de receptkaart staan. We beginnen met het maken van de vulling. Daarna rollen we het deeg uit en scheppen we de Empanada's vol. Het randje zo mooi rollen als op de foto lukt niet helemaal, we gaan dit gewoon een andere keer nogmaals proberen. De smaak is er niet minder om. We hebben lekker gegeten van dit gerecht. Door het deeg en de kaas is dit best een stevig gerecht en ruim voldoende voor ons.
Lekkere noedelsalade met rundvlees

Lekkere noedelsalade met rundvlees

Het volgende gerecht is ons vleesgerecht van deze week. De biefstuk is mooi rood en krijgen we al in blokjes binnen. We beginnen dit keer met het marineren van het vlees. Daarna snijden we de paksoi en koken we de Sobanoedels. We bakken het vlees en roerbakken daarna de paksoi. Met alle ingrediënten bij elkaar maken we een mooie salade. Wederom een smakelijk gerecht. Dit was een recept wat redelijk snel te bereiden was. Op de kaart staat 20 tot 30 min en dat klopt inderdaad. Voor dit gerecht hoefden we zelf alleen peper en zout en plantaardige olie in huis te hebben. 
Lekkere wraps met koolvis

Visdag, koolvis met maissalsa

We eten ook graag vis, het liefst één of soms zelfs twee keer in de week. Bij Marley Spoon staat er altijd een visgerecht op het menu waaruit je kunt kiezen. Wij kozen dus voor de wraps met koolvis en de salsa. Een kort gerecht, er staat 20 minuten op de kaart, we doen er hooguit een paar minuten langer over, maar we hebben de tijd vandaag. Eerst even de groenten snijden, dan mixen we deze, dat noemen ze een Pico de gallo volgens het recept. Prima, sla klaarmaken en yoghurt mengen. Dan de visjes in de pan. De vis ziet er mooi en vers uit, we krijgen er al zin in. Maar daarvoor maken we eerst de tortilla's warm en gaan we deze mooi vullen met de verse groenten en de vis. Het is alweer een lekker gerecht, al hadden we dit keer liever nog iets meer gehad, want het smaakt naar meer.

Marley Spoon receptkaarten

We horen het vaker, maar de receptkaarten van Marley Spoon steken goed in elkaar. Op vergelijkbaar niveau zitten de receptkaarten van HelloFresh. We houden van duidelijke instructies en de foto op de voorkant is zeker niet alleen maar om het mooi te maken. Dit is handig omdat je weet wat het eindresultaat zal worden en hoe je het mooi kunt opmaken. De instructies bestaan altijd uit zes stappen. Elke stap heeft ook weer een foto. Niet dat we anders niet weten hoe het eruit ziet dat je de noedels of vis in de pan doet, maar je ziet in een oogopslag waar je bent. Verder staat er netjes op wat de allergenen zijn, alle voedingswaarden per portie en een kooktip. De kooktips zijn vaak erg handig en zo leer je ook steeds wat bij.

Marley Spoon conclusie

Wij vinden Marley Spoon terecht de betere box. Of ze de allerbeste zijn kunnen we niet zeggen, want we vinden dat andere maaltijdboxen het ook erg goed doen. Maar in de top 3 van de beste maaltijdboxen staat Marley Spoon zeer zeker. We vinden het erg fijn dat we zelf kunnen kiezen uit wel 20 verschillende gerechten en dat elke week opnieuw! De gerechten zijn altijd goed op smaak. En omdat er zoveel keuze is kan je ook helemaal naar eigen smaak je week inplannen. Er is altijd een vlees, vis, kindvriendelijk en vegetarisch gerecht beschikbaar. Vaak meerdere en natuurlijk sluit het ene het andere ook niet uit. De ingrediënten zien er goed uit, de receptkaarten hebben een luxe uitstraling en je krijgt zin om er mee aan de slag te gaan. 

Benieuwd naar Marley Spoon?

Zin in lekker eten? Wil je meer variatie in jouw weekmenu en houd je van lekker koken? We kunnen ons voorstellen dat je net als ons enthousiast bent geworden over Marley Spoon na het lezen van deze review. Het leuke is dat we nu tijdelijk een speciale kortingscode hebben van € 40,- die van toepassing is op je eerste vier boxen. Elke keer dus €10 korting. Dit werkt via de link hieronder. Als je klikt op deze knop dan zal de korting automatisch toegepast worden.
Pak € 40,- korting en bekijk de Marley Spoon gerechten