De Marley Spoon maaltijdbox

De maaltijdbox van Marley Spoon is een van de meest gekozen maaltijdboxen van Nederland. Dat is niet zo gek aangezien ze al vanaf het eerste moment meedoen. Wat heeft Marley Spoon allemaal te bieden en welke voordelen heeft deze maaltijdbox ten opzichte van andere maaltijdboxen? We hebben dit en nog veel meer vragen uitgezocht voor je. Hoofdzakelijk ook door het gewoon zelf te ervaren. We hebben al veel maaltijdboxen van Marley Spoon mogen klaarmaken. We gaan dieper in op wat de maaltijdbox van Marley Spoon nu bijzonder maakt en of er ook nog dingen beter kunnen.
Marley Spoon maaltijdbox zak met ingrediƫnten

Marley Spoon in een notendop

Marley Spoon laat je ervaren hoe leuk koken is. De maaltijdbox van Marley Spoon wordt vaak gezien als een luxe maaltijdbox met verrassende gerechten. De box kan je bestellen in twee varianten; één voor 2 personen en één voor 3-4 personen. De laatste is bedoeld voor gezinnen met kinderen. Je kunt in deze box 2 tot 5 gerechten per week ontvangen. Elke week kan je zelf kiezen welke gerechten je wilt ontvangen, je kiest wekelijks uit 30 smakelijke gerechten! Je ontvangt ook duidelijke receptkaarten, zodat het koken zeker gaat lukken. Probeer het ook en kook gezond!
Ga naar Marley Spoon

De pluspunten van Marley Spoon

Mensen kiezen voor een maaltijdbox om erg uiteenlopende redenen. Een aantal belangrijke redenen zijn: gemak, inspiratie en variatie. Dat zijn een aantal zaken die ze bij Marley Spoon elke week voor je proberen waar te maken. Het gemak is natuurlijk dat je vrijwel alle ingrediënten afgepast aan huis afgeleverd krijgt met een maaltijdbox. Niet langer zoeken naar nieuwe gerechten en vervolgens alles in de supermarkt bij elkaar gaan zoeken. De box van Marley Spoon is een goed gevulde box, je hoeft zelf maar enkele dingen in huis te hebben. Zoals zout & peper, olijfolie of boter om in te bakken. Verder zit bijna alles in de zak voor het gerecht. Dit is handig maar ook leuk omdat er vaak veel kleine zakjes met allerlei ingrediënten of kruiden in te vinden zijn.
 Als je houdt van lekker koken dan zit je goed bij Marley Spoon
Marley Spoon heeft snelle gerechten, maar ook kan je kiezen voor meer uitgebreide gerechten. Ze willen graag leuke, originele en interessante gerechten aanbieden die leuk zijn om te koken. Niet zelden leer je ook weer iets nieuws op kookgebied. Koken met Marley Spoon gaat dus niet enkel om het resultaat, maar ook om het kookplezier. Af en toe lijken de recepten best wel complex, maar met de duidelijke receptkaarten is het altijd best makkelijk gebleken. Deze geven stap voor stap aan welke handelingen je moet uitvoeren. Zo kan je het ene gedeelte aan de kook brengen, terwijl iets anders staat te marineren en je ondertussen bepaalde groente in blokjes moet snijden. Het is erg belangrijk dat dit goed in elkaar zit en Marley Spoon is hier wat ons betreft erg goed in. Verder vinden we de grote variatie in gerechten waaruit je kan kiezen echt een pluspunt. Wil je hier meer over weten, lees dan hier verder:
Onze Marley Spoon ervaring

De keuze is écht reuze!

Wat ons betreft is Marley Spoon misschien wel de koploper onder de maaltijdboxen als het gaat om variatie. Je mag elke week uit maar liefst 30 gerechten een keuze maken. Dit zijn wisselende gerechten waarvan je er slechts af en toe één terug ziet komen als dit gerecht erg populair is geweest. De chefs zijn namelijk altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe gerechten. Je hebt altijd keuze uit vlees & vis, snelle, kindvriendelijke en vegetarische gerechten. Je ziet hier bijvoorbeeld een aantal voorbeelden die we zelf gemaakt hebben met de Marley Spoon maaltijdbox. Een gerecht met wraps vol groenten en stukjes vis, de ander lekkere Empanada's. Leuk om te maken en ook erg lekker om te eten. 

Marley Spoon prijzen

Dit is niet de allergoedkoopste maaltijdbox. Dat is ook niet waarmee Marley Spoon zicht lijkt te willen onderscheiden. Toch valt het verschil tussen bijvoorbeeld HelloFresh of Allerhande wel mee. De maaltijdbox van Marley Spoon is beschikbaar voor 2 of 3-4 personen, maar je kunt ook nog kiezen uit 3 tot 5 gerechten per week. Dus er zijn veel verschillende prijzen voor verschillende hoeveelheden. Voor het gemak gaan we dus uit van 3 gerechten per week voor 2 personen als we een vergelijking maken met andere maaltijdboxen. Bekijk hier het overzicht van de actuele prijzen:
De actuele maaltijdbox prijzen
De receptkaarten van Marley Spoon

De recepten zijn overzichtelijk

De receptkaarten (ongeveer de grootte van een A4-tje) zijn duidelijk en makkelijk te volgen. Op de voorkant een mooie foto van het gerecht. Niet alleen ter opvulling, dit is vaak handig gebleken. Het geeft je een goed overzicht en het doel is duidelijk. Je krijgt er ook direct zin in. Verder zie je hier hoeveel tijd de bereiding kost. Een korte inleiding met extra info en dan slaan we de kaart op. Op de achterkant zie je in zes makkelijke stappen precies wat je moet doen. Ook weer inclusief foto's. Aan de zijkant zie je daar ook een overzicht van de ingrediënten en wat je eventueel zelf nog in huis moet hebben. En een pluspunt; de allergenen staan netjes aangegeven. En de voedingswaarden, inderdaad die ook. De hoeveelheid calorieën, vet, eiwit en koolhydraten staan ook aangegeven, netjes toch?

De kwaliteit is uitstekend

Over de kwaliteit van de ingrediënten van deze maaltijdbox zijn we altijd erg tevreden. Marley Spoon geeft aan te werken met producenten die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De producten in de box zijn vaak duurzaam en eerlijk (maar de box is niet volledig biologisch). Marley Spoon kan je altijd vertellen waar het product vandaan komt. Soms lees je ook wat info en achtergrond over de producten terug op de receptkaarten. Bij Marley Spoon zijn mooie, verse ingrediënten de basis van een smakelijk gerecht. De porties ontvang je in de juiste hoeveelheid bij je thuis. Niet alleen handig met koken, maar bovendien ga je hiermee ook voedselverspilling tegen. De samenstelling van gerechten is bij Marley Spoon steeds weer verrassend, waardoor koken echt weer leuker is. 
Mooie, verse ingrediënten zijn de basis van een smakelijk gerecht
Korting op Marley Spoon

Marley Spoon korting van €60!

We hebben Marley Spoon uitgebreid getest en mogen daarom tijdelijk (deze is echt maar kort beschikbaar) een speciale kortingscode weggeven! Ben je benieuwd geworden naar Marley Spoon en wil je nu zelf ervaren wat deze maaltijdbox te bieden heeft? Natuurlijk is het dan fijn om een leuke korting te krijgen voor deze kennismaking. Met onze speciale actiecode ontvang je €60,- korting bij Marley Spoon. Je krijgt namelijk 4 maaltijdboxen met €20,- korting voor de eerste twee en 10 voor de laatste twee. Bekijk waar het totaalbedrag van je eerste box op uit komt:
Marley Spoon maaltijdbox met kortingscode

Wat kan er nog beter?

We hebben weinig te klagen over deze maaltijdbox. Toch zijn we ook kritisch en kunnen er altijd dingen beter. Zo hebben we een keer gehad dat een ingrediënt ontbrak bij één van de gerechten. De helpdesk lost dit netjes op, maar het mag niet gebeuren wat ons betreft. Bij vele duizenden maaltijden per dag zal er vast altijd wel eens een keer iets mis gaan, maar het voorkomen van dergelijke foutjes moet continue de aandacht hebben. Verder is de hoeveelheid bijna altijd perfect (weggooien is zonde), maar een enkele keer hebben we een gerecht gehad dat smaakte naar meer terwijl het bord leeg was.

De 5 grote voordelen van Marley Spoon

Zoals we eerder al schreven zijn er veel dingen van Marley Spoon waar we erg enthousiast over zijn. De leuke gerechten en de hoeveelheid variatie in gerechten bijvoorbeeld. Onze top vijf:
  1. Variatie
  2. Creatieve gerechten
  3. Kwaliteit, mooie verse producten
  4. Smaak is top, afwisselend en meestal écht heerlijk
  5. Receptkaarten zitten goed in elkaar

Marley Spoon onze conclusie

Deze maaltijdbox doet het erg goed. We vinden veel aspecten uitstekend voor elkaar bij Marley Spoon. We hebben gezien dat Marley Spoon een aantal speerpunten heeft. Namelijk uitstekende kwaliteit, leuke gerechten om te maken, heel veel variatie en afwisseling. De receptkaarten zitten goed in elkaar en zijn makkelijk te volgen. Ook leer je nieuwe ingrediënten en technieken kennen. Als je houdt van koken dan zit je dus zeker goed bij Marley Spoon!
Het kiezen van de gerechten en het pauzeren of overslaan van een maaltijdbox werkt uitstekend via je eigen account
Ruimte voor verbetering zit er wat ons betreft in het voorkomen van ontbrekende producten wat bij ons een keer het geval was. In een reactie zeggen ze dat ze hier voortdurend aan werken en dat het inpakproces verder geoptimaliseerd is. Al blijft het wel handwerk, er kan dus altijd een keer iets mis gaan.
Verder vinden we de website goed werken en dan bedoelen we ook het 'mijn account' gedeelte. Dit is jouw eigen omgeving die je ziet na inloggen op de website. Het kiezen van de gerechten en het pauzeren of overslaan van een maaltijdbox werkt uitstekend, deze box is daarmee erg flexibel.

Wij hebben Marley Spoon geprobeerd

Wij zijn zelf ook met Marley Spoon aan de slag gegaan. Meerdere keren zelfs en dat delen we ook graag met jou. Zo krijg je een beeld van de inhoud van deze maaltijdbox en de gerechten. Wij hebben met veel plezier gekookt met deze maaltijdbox. De gerechten die we zelf konden kiezen leken ons wel lekker en we hebben hier drie dagen van gegeten. We hebben een mooi verslag gemaakt dat je hier kunt lezen:
Marley Spoon ervaring

Zelf Marley Spoon proberen?

Je hebt zin gekregen in deze maaltijdbox? Je houdt van koken en van leuke en afwisselende recepten. Dan is deze maaltijdbox echt iets voor jou. We mogen tijdelijk een korting weggeven van in totaal €60,-. Dit is van toepassing voor de eerste vier boxen, dus je start met tien euro korting. Via de onderstaande knop zie je waar het totaal bedrag inclusief verzending op uit komt voor jouw keuze. Zo start je extra voordelig met deze maaltijdbox! 
Bestellen met korting