Onze HelloFresh ervaring

HelloFresh is de populairste maaltijdbox van Nederland. Wekelijks eten steeds meer Nederlanders gerechten van HelloFresh. Overweeg jij ook om deze maaltijdbox te proberen? Maar ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met deze maaltijdbox? Heel begrijpelijk! Wij snappen dat je graag leest en ziet hoe het koken met de box van HelloFresh bevalt. Wij hebben daarom hier onze review met HelloFresh voor je klaarstaan. Je leest hier onze bevindingen, ziet welke gerechten we hebben gemaakt met HelloFresh en geven je extra informatie. En voor iedereen die daarna zin in HelloFresh heeft gekregen, hebben we een extra fijne kortingscode waarmee je de eerste box met veel korting kunt bestellen.

Je eigen menu kiezen bij HelloFresh

Goed nieuws voor iedereen die culinaire voorkeuren heeft; bij HelloFresh kies je elke week zelf welke gerechten je graag ontvangt. Wekelijks heb je keus uit 19 gerechten. Dus of je nu graag een vegetarisch gerecht kiest, graag een nieuw gerecht leert koken of een snel familiegerecht op tafel zou willen zetten... Er is keus genoeg in gerechten! Wij hebben ook 3 afwisselende gerechten gekozen voor deze Hellofresh review. Wij kozen bewust voor een vlees-, vis- en vegetarisch gerecht. We hebben elk gerecht gekoeld en apart verpakt in een zak ontvangen. We zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de producten. Alles ziet er vers en compleet uit en de grote receptkaarten inspireren direct om aan de slag te gaan met HelloFresh. We laten je graag ons kookresultaat zien van de Koreaanse wraps met biefstuk, de romige garnalensoep en het vegetarische broodje portobello.  

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

We beginnen met een quick & easy gerecht wat binnen 25 minuten op tafel staat. Het gerecht is ook geschikt voor families met kinderen. De biefstukpuntjes hebben we ongeveer 15 minuten gemarineerd met gember, knoflook, sojasaus en rode peper. Het bereiden van dit gerecht is zeker niet moeilijk te noemen. In zes simpele stappen staat het gerecht op tafel. HelloFresh rekent per persoon 2 gevulde wraps, met daarbij nog extra salade. Genoeg voor ons, maar we vonden de hoeveelheid van deze porties niet heel ruim. Dat verklaart de calorie-focus . Wel een heel smakelijk gerecht wat leuk is om nog eens zelf te maken. 

Romige soep met garnalen 

Het tweede test-gerecht is een garnalensoep met kokos, mais, aardappel en tomaat. Vooraf twijfelen we of deze combinatie ons lekker lijkt, dus we zijn erg benieuwd. Bij dit gerecht hebben we iets meer snijwerk van de maiskolven, aardappels en tomaten, dus het gerecht staat deze keer in 35 minuten op tafel. We hebben voor dit gerecht amper producten uit onze eigen keukenkast nodig (enkel zout, peper, bouillonblokje en olijfolie). Wat een verrassende, romige soep. De soep valt direct goed in de smaak! De hoeveelheid bij dit gerecht is juist erg ruim. Sterker nog, we houden zelfs ruime porties over die we bewaren voor de volgende dag. 

Broodje Portobello met spiegelei

Een rijkbelegde burger, 100% vegetarisch. Dat lijkt ons wel wat! In de oven bereiden we bij dit gerecht de aardappels, courgette en rode ui. De portobello's beleggen we met kaas en bakken we ook nog even mee in de oven. De grote hamburgerbroodjes beleggen we vervolgens met de portobello met gesmolten kaas en een spiegelei. Daarbij serveren we de geroosterde groenten. De bijgeleverde rozemarijn en tijm bij dit gerecht matchen perfect. Dit gerecht kostte ons wel wat meer tijd (totaal 45 minuten), mede door de oventijd. Maar het resultaat was erg lekker! Leuk om eens deze vegetarische variant te maken die we zelf niet snel hadden bedacht. Dat maakt het koken met een maaltijdbox zo leuk! 

De recepten bij HelloFresh

De recepten bij HelloFresh zijn zeer afwisselend en wat ons betreft leuk om te koken. Geen moeilijk gedoe en geen ingewikkelde producten die je zelf in huis moet halen, maar je ontvangt een complete box met 3, 4 of 5 gerechten. Ook voor gezinnen met jonge kinderen zijn er elke week veel gerechten te kiezen. De zogenoemde familieboxen bij HelloFresh zijn dan ook populair, want met een maaltijdbox met kindvriendelijke gerechten leer jij je kinderen nieuwe smaken ontdekken. Bovendien zijn het ook vaak gerechten die snel op tafel staan, want in een gezin heb je het al druk genoeg.
Wij zijn tevreden over de gerechten die we hebben gekozen in deze maaltijdbox. Het is leuk om een gerecht te kiezen die je zelf normaal gesproken niet snel zal maken. Ben je geen ster in koken? HelloFresh geeft vaak een moeilijkheidsgraad aan bij elk gerecht.
HelloFresh let ook op de voedingswaarden en een juiste balans daarin. Daarom is het ook zo handig dat je zelf je menu kunt samenstellen bij HelloFresh.
Zo kan je ongeveer inschatten of een gerecht lastig is om te maken. Bovendien staat er ook altijd duidelijk een tijdsindicatie bij. Onze ervaring is dat deze tijdsplanning vaak klopt. Een veelgestelde vraag over het koken met een maaltijdbox is ook; krijg ik wel genoeg in een maaltijdbox? Zijn de porties niet te klein voor ons gezin? Ook daarover kunnen we uit ervaring zeggen dat elke portie meestal ruim voldoende is, met ook voldoende groenten. Een enkele keer vinden we een gerecht wel naar meer smaken en had de portie wat ons betreft groter mogen zijn (bijvoorbeeld bij ons eerste gerecht in deze test). Afgepaste ingrediënten (en dus geen voedselverspilling) is ook veel waard. Maar duidelijk is wel dat HelloFresh ook let op de voedingswaarden en een juist balans daarin. Daarom is het ook zo handig dat je zelf je menu kunt samenstellen bij HelloFresh. Zonder al teveel moeite zet je met HelloFresh gevarieerde maaltijden op tafel. 

Eindconclusie van onze HelloFresh ervaring

Na het koken met deze maaltijdbox begrijpen wij nog beter waarom HelloFresh zo populair is. Deze maaltijdbox steekt zeer goed in elkaar. We hebben mooie, kwalitatieve producten ontvangen in deze box en hebben met veel plezier 3 gerechten kunnen koken. Met de heldere, duidelijke receptkaarten kan iedereen in een paar eenvoudige stappen heerlijke gerechten bereiden. De receptkaarten hebben een luxe uitstraling en motiveren je meteen om aan de slag te gaan. Het feit dat je ook elke week veel keus in gerechten hebt (19 gerechten) is zeker een pluspunt. Bovendien heeft HelloFresh ruime bezorgmogelijkheden en kan je altijd wijzigingen doorgeven via je online account. We horen vaak terug dat mensen veel gemak ervaren met het koken met HelloFresh en ook meer kookplezier gaan ervaren. En daar zijn wij het dan ook zeker mee eens! 

Bestel nu tijdelijk met hoge korting

Wil je ook graag gezonde gerechten gaan koken maar ontbreekt het je soms aan tijd? En kan je wel wat variatie in je menu's aanbrengen maar weet je niet hoe? Probeer dan nu ook HelloFresh uit en maak in een aantal simpele stappen heerlijke gerechten klaar. Wij hebben nu tijdelijk een kortingscode voor je, waarmee je maar liefst 50% korting ontvangt op je eerste bestellen bij HelloFresh. Probeer dus ook snel! 
Probeer HelloFresh met 50% korting