Maaltijdboxen

De maaltijdbox is ondertussen een begrip in Nederland. Na een stormachtige opkomst zo'n vijf jaar geleden is dit concept uitgegroeid naar een volwassen product waar dagelijks tienduizenden mensen gebruik van maken. Het aantal mensen dat kiest voor een maaltijdbox groeit nog elke dag. De maaltijdboxen zijn uitgegroeid van een eenvoudige boodschappendoos met ingrediënten, naar zeer complete en uitgebalanceerde maaltijden met duidelijke recepten. Met veel variatie en heel veel keuze voor elke consument. We hebben gezien dat recepten steeds beter zijn geworden en ook zaken als biologisch maaltijdbox en duurzaamheid hebben een vlucht genomen. Ook de bezorging van de box is inmiddels mogelijk in heel Nederland en met steeds meer bezorgopties.
De afgelopen jaren zijn er spelers verdwenen, maar ook zijn er veel nieuwe maaltijdboxen bijgekomen. Elke box heeft een eigen insteek en sluit weer aan bij een andere doelgroep of leefstijl. Er valt op dit moment meer te kiezen dan ooit! Je kunt er zelfs voor kiezen om elke maand een andere maaltijdbox te proberen. Maar we helpen je graag met het maken van een shortlist van de maaltijdboxen die het beste bij jou of jullie gezin passen.
HelloFresh maaltijdbox ingrediënten

HelloFresh

De grootste en bekendste maaltijdbox van Nederland is HelloFresh, daar kan je niet omheen. Bij groot denken mensen vaak aan massaproductie en onpersoonlijk, maar misschien doen ze het ook gewoon erg goed? HelloFresh heeft de focus op een scherpe prijs, veel variatie, lekkere recepten en richt zich vooral op werkende stellen en jonge gezinnen. Het abonnement is flexibel en je kunt zelf je gerechten kiezen. De nadruk ligt wat minder op biologisch, maar wel is duurzaamheid steeds meer een aandachtspunt.  We hebben een hele pagina over HelloFresh geschreven waar dit alles nog uitgebreid aan bod komt:
Lees verder over HelloFresh
Marley Spoon maaltijdbox ingrediënten

Marley Spoon

Een andere populaire speler is Marley Spoon. Deze maaltijdbox bestaat ook al lang. Marley Spoon richt zich op mensen die houden van koken. Ze hebben leuke en gevarieerde recepten. Op dit moment hebben ze de grootste keuze wat dat betreft, elke week staan er maar liefst 30 gerechten op het menu waar je uit kunt kiezen. Je kunt hierbij ook zien hoe lang iets duurt, maar als je houdt van koken dan is een uitgebreid recept natuurlijk geen probleem. Ook hebben ze vlees & vis, vegetarisch en kindvriendelijke gerechten. We kunnen je nog veel meer vertellen over Marley Spoon.
Lees verder over Marley Spoon

Ekomenu

Ekomenu is een maaltijdbox met 100% biologische ingrediënten. Ondanks dat zijn ze niet duurder dan vergelijkbare maaltijdboxen. Dat is ook meteen hun slogan: "Voor hetzelfde geld eet je biologisch". Daarnaast zijn ze erg actief. Altijd bezig met vernieuwingen en het uittesten van nieuwe concepten. Ook hier mag je zelf je gerechten kiezen. Op basis van je geselecteerde levensstijl krijg je suggesties welke gerechten voor jou geschikt zijn. Per gerecht zie je ook heel duidelijk de allergenen. En als je wilt kan je zelfs vragen stellen aan één van de diëtisten van Ekomenu. 
Lees verder over Ekomenu
AH maaltijdbox ingrediënten

Allerhande Box

Achter de Allerhande box zit natuurlijk een heel groot bedrijf, namelijk Albert Heijn. Toen de maaltijdboxen in opkomst kwamen zag deze grote supermarktketen in dat deze marktaandeel zouden kunnen wegsnoepen. De reactie was hun eigen maaltijdbox, een top idee. Naast een enorm uitgebreid assortiment aan ingrediënten hebben ze namelijk ook veel kennis in huis wat recepten betreft. AH Allerhande was er al jaren eerder namelijk. Een perfecte combinatie dus. En extra boodschappen bestellen is ook handig! Hoe dit werkt en meer weetjes lees je op de volgende pagina.
Lees verder over de Allerhande Box
De ingredienten van De Krat maaltijdbox

De Krat

De maaltijdbox van De Krat heeft elke week mooie gerechten voor je op basis van jouw voorkeur. Dit is een van de eerste maaltijdboxen die in Nederland op de markt kwamen. Al ruim 10 jaar bezorgen ze aan huis. Er is een gemakskrat, vega- en snelle gezinskrat en als je wilt kan je kiezen voor De Weekendkrat Extra. Ze gebruiken eerlijke en duurzaam geteelde ingrediënten. Je kan bij deze maaltijdbox niet zelf kiezen uit verschillende gerechten. Ook hebben ze bewust geen papieren receptkaarten (gebruik dus je tablet of telefoon tijdens het koken). Beter voor het milieu!Meer over De Krat
Willem&Drees maaltijdbox ingrediënten

Willem&Drees

De maaltijdbox van Willem&Drees is in 2012 oorspronkelijk begonnen onder de naam Beebox. Je hebt ze vast wel eens gezien, de kenmerkende oranje kratten waarin de maaltijdboxen geleverd worden. Sinds een paar jaar zijn ze samen gegaan met Willem&Drees. Hier richten ze zich ook op duurzaamheid en zijn de ingrediënten 100% biologisch. Verder maken ze zich hard voor een eerlijke prijs voor de boer. Bij Willem&Drees werken ze als een coöperatie en dus heb je vaak een persoonlijk contactpersoon die verantwoordelijk is voor jouw regio.
Bekijk de maaltijdbox van Willem&Drees
Meer maaltijdboxen en keukengerij

Nog meer maaltijdbox onderwerpen

De maaltijdboxen hierboven zijn zonder meer de meest gekochte maaltijdboxen met ruim 95% van de markt in handen. Daarnaast zijn er nog wel een paar kleine spelers en nieuwe maaltijdboxen die net van start zijn gegaan. We gaan deze binnenkort eens uitlichten en bespreken op onze website. Ook over de landsgrenzen zien we nog veel meer maaltijdboxen die actief zijn. Zo zijn maaltijdboxen ook in België, de Verenigde Staten en Groot Brittannië erg populair. Nog genoeg maaltijdboxen en onderwerpen waar we over kunnen schrijven, dus kom regelmatig terug op deze website om helemaal op de hoogte te blijven van alle maaltijdboxen. En check af en toe ook onze nieuwste maaltijdbox kortingscodes.

Achtergrondinformatie over maaltijdboxen

Natuurlijk is er nog meer te vertellen over de maaltijdboxen, dan enkel de verschillende maaltijdboxen die er op de markt zijn. Naast de prijzen van de maaltijdboxen zijn er ook verschillen in het aanbod van de gerechten en de ingrediënten. Zoals we hierboven al schreven zijn er steeds meer maaltijdboxen die je ook de keuze geven om zelf gerechten te kiezen. Verder zijn veel maaltijdboxen gericht op flexibiliteit. Ze hebben allemaal een eigen account pagina waarop je zelf dingen kunt regelen. Dit is erg handig om je box te pauzeren of je abonnement op te zeggen als je wilt. En als het weer zover is gaan we ook uitgebreid in op de kerstboxen. Op de volgende pagina's gaan we wat dieper in op specifieke onderwerpen rondom de maaltijdbox:

Maaltijdboxen vergelijken

Je hebt al veel gelezen over de maaltijdboxen die er zijn via links naar de pagina's hierboven. Misschien heb je ook het een en ander gelezen in verschillende media. Maar als je een makkelijk overzicht zoekt om maaltijdboxen te vergelijken dan hebben we hier ook speciaal een pagina over. Je ziet in één oogopslag de prijzen, manier van verpakken, verzenden, biologisch, zelf gerechten kiezen en meer opties en eigenschappen van boxen:
Maaltijdboxen vergelijken

Wat kost een maaltijdbox?

Een belangrijk aspect is wat een maaltijdbox jou gaat kosten. Het is waar dat ze redelijk dicht bij elkaar zitten, maar de ene maaltijdbox vraagt toch wat meer dan de ander. Deze verschillen zitten meestal in een bepaalde insteek van de box. Toch hoeft een duurdere box niet direct beter te zijn dan een uit de top 3 voordeligste maaltijdboxen. Hier kan je een actueel overzicht van alle prijzen vinden:
Wat kost een maaltijdbox

Zelf gerechten kiezen

Veel maaltijdboxen geven jou de mogelijkheid om elke week te kiezen uit een behoorlijk aantal gerechten. Heb je meer zin in vlees of vis of wil je juist vegetarisch? Jij mag het zelf kiezen. Hoe werkt dit precies en waar moet je goed op letten? Op deze pagina geven we je alle informatie over de maaltijdboxen waar je zelf gerechten kan kiezen en wat eventuele uitzonderingen zijn:
Zelf je gerechten kiezen