Ekomenu

Bij Ekomenu bestel je een biologische maaltijdbox met een persoonlijk menu. Hier kan je namelijk een persoonlijk menu kiezen die past bij je leefstijl. Elke week heb je een enorme keus uit gerechten bij Ekomenu. Op dit moment heeft Ekomenu zelfs het grootste aanbod van biologische gerechten elke week (kies uit 15-20 gerechten) in vergelijking met andere maaltijdboxen. Alle producten bij Ekomenu zijn biologisch en lokaal ingekocht bij de boer. Met een maaltijdbox van Ekomenu is het nu nóg eenvoudiger om biologisch en gezond te koken. En extra opvallend; de prijs van de Ekomenu maaltijdbox is vergelijkbaar met die van andere maaltijdboxen. De slogan van Ekomenu lijkt dus te kloppen; "voor hetzelfde geld eet je biologisch". 
Bij Ekomenu laten ze je zien dat lekker en gezond prima samen gaat. Ben je op zoek naar koolhydraatarme maaltijden? Of wil je bijvoorbeeld graag vegetarische gerechten ontvangen? Of meer inspiratie nodig voor snelle vegan gerechten? Het kan allemaal met Ekomenu. Ekomenu heeft elke week ontzettend veel gezonde gerechten voor je klaarstaan passend bij jouw leefstijl. 
De ingrediƫnten van de Ekomenu maaltijdbox

Hoe werkt Ekomenu?

Ekomenu maakt lekker en gezond eten nu nog makkelijker. Een maaltijdbox bij Ekomenu bestellen werkt simpel en eenvoudig. Selecteer je leefstijl, aantal personen en aantal maaltijden. Ekomenu laat je alvast 3 of 4 suggesties zien die goed bij je leefstijl passen. Je kunt deze gerechten altijd aanpassen (en zelf dus andere gerechten kiezen). Je maakt een account aan en daarmee heb je direct zelf de controle over je flexibele abonnement. Je kunt hier aanklikken welke gerechten je graag ontvangt, wanneer je de box een weekje (of langer) zou willen overslaan en past handig gegevens aan.  Het is ook mogelijk om je bestelling uit te breiden met andere recepten of extra's zoals een biologisch soeppakket of fruitpakket. 
Een Ekomenu gerecht met receptkaarten

Zelf je gerechten kiezen

Met Ekomenu lukt het je om gezond, biologisch, duurzaam en makkelijk te eten. Je kiest hier geen ingewikkelde gerechten waar je uren voor in de keuken staat, maar afwisselende gerechten van het seizoen die je vaak binnen 30 minuten kunt bereiden. Alle producten waar je mee gaat koken zijn 100% biologisch. En je klikt zelf aan welke gerechten je ontvangt. Bij Ekomenu heb je een grote keus uit gerechten. Elke week staan er wel 15-20 gerechten klaar om gekozen te worden. Geen zin om elke week gerechten te kiezen? Klik dan je leefstijl aan en Ekomenu kiest de gerechten die het best bij je leefstijl matchen. Er zijn wekelijks ook gerechten die geschikt zijn voor kinderen zodat je bij Ekomenu ook een familiebox kunt samenstellen. 
Een lekker gerecht van Ekomenu

Onze ervaring met Ekomenu

Wij hebben inmiddels een aantal keer gegeten met de maaltijdbox van Ekomenu. De box is volledig biologisch en dat smaakt uitstekend. De papieren zakken komen binnen via een gekoelde box met PostNL. Vol met verse ingrediënten en duidelijke receptkaarten. Op de receptkaarten staan alle stappen die je moet uitvoeren om een smakelijk gerecht op tafel te kunnen zetten. Wij hebben met plezier gekookt met Ekomenu en ook het resultaat heeft ons aangenaam verrast. Ben je benieuwd naar onze ervaring met Ekomenu? De plus- en minpunten? Lees onze ervaring op deze pagina:
Onze Ekomenu ervaring
Ekomenu heeft als doelstelling ieder mens te helpen gezond te eten. Ze bieden speciale weekmenu’s aan, passend bij je leefstijl. Eet je bijvoorbeeld vegetarisch, koolhydraatarm, vegan, glutenvrij of lactosevrij? Of wil je juist afslanken met behulp van een maaltijdbox? Dan heeft Ekomenu een ruime keuze in gerechten voor je klaarstaan. Ook als je zwanger bent staat er elke week een negenmaanden-menu voor je klaar. Voor iedereen die diabetes wil omkeren of juist wil voorkomen, is er ook een diabetesmenu. Wat je leefstijl ook is, Ekomenu laat je zien dat lekker en gezond eten zeker mogelijk is. Met de verse biologisch ingrediënten en verrassende menu’s is een gezonde leefstijl voor jou nu makkelijker vol te houden. De diëtisten bij Ekomenu kunnen je ook gratis een voedingsdeskundig advies geven. Dat alle producten bij Ekomenu 100% biologisch zijn, direct van de boer komen én zonder kunstmatige toevoegingen, E-nummers en bestrijdingsmiddelen zijn is natuurlijk een heel groot voordeel. Ekomenu heeft ook veel partners om hun maaltijdbox nog verder te verbeteren met kennis van deze experts. Denk bijvoorbeeld aan het Diabetes Fonds, De Hippe Vegetariër en Ralph Moorman.
Bij Ekomenu kies je gerechten die perfect passen bij je leefstijl 

Kies je leefstijl

 1. Variatie met vlees, vis en vega
 2. Wereldeters familie
 3. Easy Going 
 4. Afvallen
 1. Vegetarisch
 2. Easy vegan
 3. Koolhydraatarm
 4. Streek
 1. Negen maanden
 2. Diabetes
 3. Glutenvrij
 4. Lactosevrij
Kindvriendelijke gerechten bij Ekomenu

Is Ekomenu kindvriendelijk?

Ja, bij Ekomenu bestel je zeker een kindvriendelijke maaltijdbox. Verantwoord en gezond eten, dat willen we allemaal. We streven vaak naar een gezonde maaltijd voor het hele gezin, maar helaas is het niet altijd haalbaar door bijvoorbeeld drukte en een volle agenda. Ekomenu maakt het je nu makkelijk. Juist voor iedereen die middenin een druk gezinsleven staat helpt Ekomenu je met het bereiden van gezonde gerechten. En goed nieuws; de gerechten zijn juist ook heel erg geschikt voor kinderen. Wil je gerechten die snel op tafel staan en ook goed in de smaak zullen vallen bij je kinderen? Kies dan voor de leefstijl 'Wereldeters', met makkelijke, smaakvolle, 100% biologische recepten voor een verantwoord menu. 
Fruitbox bij Ekomenu

Biologisch fruit erbij

Bij Ekomenu kan je jouw bestelling compleet maken door extra's toe te voegen. Bestel bijvoorbeeld een fruitpakket, met vers biologisch fruit. Er zijn twee varianten te bestellen. Kies een fruitpakket middel met ongeveer 17 stuks biologisch fruit of een fruitpakket groot met ongeveer 30 stuks biologisch fruit. Het is mogelijk om af en toe een fruitpakket of fruittas te bestellen. Je kunt het bestellen in je account en ook hierbij geldt dat een abonnement flexibel is. Het fruitpakket wordt tegelijk geleverd met je maaltijdbox en is niet los verkrijgbaar. Zo heb je altijd vers fruit in huis!
Papieren zakken met de verschillende gerechten

Allergie en een maaltijdbox; werkt dat? 

Uit ervaring weten we dat het soms lastig koken is wanneer je allergenen moet vermijden in je maaltijden. Dat geldt zeker als je gaat koken met een compleet maaltijdpakket, grote kans namelijk dat er een allergeen in zit waar je niet tegen kunt. Ekomenu heeft het antwoord voor iedereen die een voedselallergie of intolerantie heeft en tóch graag met een maaltijdbox kookt. Via de website van Ekomenu kan je handig een bestelhulp bij overgevoeligheid gebruiken. Klik aan waar je overgevoelig voor bent en je krijgt een waarschuwingsicoontje bij gerechten. 
Ga naar Ekomenu
Ekomenu met korting

Ekomenu kortingscode

We hebben Ekomenu uitgebreid getest en mogen daarom een speciale kortingscode weggeven! Ben je benieuwd geworden naar Ekomenu en wil je nu zelf proberen of deze box bij je leefstijl past? Natuurlijk is het dan fijn om een leuke korting te krijgen voor deze kennismaking. Met onze speciale actiecode ontvang je 25% korting op je eerste box van Ekomenu. Je kunt je flexibele abonnement altijd weer pauzeren of opzeggen, dus het is zeker het proberen waard! 
Probeer nu Ekomenu met korting

Ekomenu prijzen

Ekomenu biedt je maaltijdboxen aan die 100% biologisch zijn. Er zijn varianten voor 1, 2, 3 of 4 personen. Je kunt elke week 3 of 4 gerechten bestellen. Daarnaast kan je ook nog soeppakketten of fruitboxen toevoegen aan je bestelling. De slogan van Ekomenu: "voor hetzelfde geld eet je biologisch" blijkt aardig te kloppen. Een maaltijdbox bij Ekomenu blijkt ongeveer net zoveel te kosten als een andere maaltijdbox. Bekijk hier het overzicht van de actuele prijzen en de vergelijking met andere maaltijdboxen:
De actuele maaltijdbox prijzen

De 7 grote voordelen van Ekomenu

 1. Alle producten zijn 100% biologisch en komen direct van de boer
 2. Zonder kunstmatige toevoegingen, bestrijdingsmiddelen
  en E-nummers
 3. De gerechten passen bij je leefstijl
 4. Je kunt elke week zelf de gerechten kiezen
 5. Koken gaat vlot en eenvoudig en het resultaat is (vaak) erg goed
 6. De prijzen liggen (ondanks bovenstaande punten) vrijwel gelijk met andere maaltijdboxen
 7. Je abonnement is flexibel bij Ekomenu. Pauzeren of opzeggen is altijd mogelijk.

Zelf Ekomenu proberen? 

Regelmatig hebben wij al gekookt met de maaltijdbox van Ekomenu. We delen graag onze ervaring met jou. Zo krijg je een goed beeld van de Ekomenu maaltijdbox. Wellicht kan je dan beter inschatten of het ook voor jou de moeite waard is om de box eens te proberen! We hebben van 3 dagen lang koken met Ekomenu een verslag gemaakt, dat kan je hier lezen: 
Ekomenu ervaring
Met onze kortingscode van 25% kan je nu voordelig én 100% biologisch koken
Ben je ook enthousiast over deze maaltijdbox geworden? Voor iedereen die Ekomenu graag een keer wil proberen, hebben we nu tijdelijk een kortingscode. Met onze actiecode krijg je tijdelijk 25% korting op je eerste bestelling. Via de onderstaande knop zie je waar het totaal bedrag inclusief verzending op uit komt voor jouw keuze. De korting zal automatisch worden toegepast en zo start je extra voordelig met deze maaltijdbox! 
Bestellen met korting