Ekomenu en Ralph Moorman

Bij Ekomenu zoeken ze altijd naar instellingen, ondernemers en mensen om mee samen te werken. Ze hebben al veel samenwerkingen opgezet om hun kennis te delen en om te zetten in een evenwichtige voeding voor specifieke groepen in onze samenleving. Denk bijvoorbeeld aan Ekoplaza, Diabetes Fonds, De Hippe Vegetariër, van der Valk Wereldeters en ga zo maar door. De nieuwe samenwerking die ze onlangs begonnen zijn is met deze knappe kerel hieronder. Wie is dit en wat is het resultaat van deze samenwerking?
Ralph Moorman hormonen en voeding

Ralph Moorman

Misschien ken je hem al, Ralph Moorman. Hij is namelijk regelmatig te zien op TV en in diverse tijdschriften. Ook was hij onlangs nog als spreker op de De Nationale GezondheidsBeurs. Hij is trouwens niet de bekende wielrenner met dezelfde naam zoals hij zelf vaak even tussen neus en lippen door vermeld. Hij heeft een opleiding gedaan Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen en heeft daarvoor ook jarenlang onderzoek gedaan naar de link tussen voeding en hormonen. Hij schreef verschillende boeken en hij pleit voor een gezonde leefstijl. Ook maakt hij zich sterk voor een verandering in de voedingsindustrie die volgens hem nog lang niet zo gericht is op gezondheid zoals het zou moeten zijn.

Het hormoonfactor dieet

Het resultaat van deze samenwerking is dat Ralph de maaltijdboxen van Ekomenu heeft doorgelicht. Het was niet nodig om nog eens een aparte leefstijl toe te voegen aan de toch al ruime keuze uit leefstijlen bij Ekomenu. Het glutenvrij- en lactosevrijmenu passen volgens Ralph Moorman namelijk perfect binnen het hormoonfactor dieet. Wil je aan de slag met dit dieet of was je al bezig met het hormoonfactor dieet, dan is deze maaltijdbox van Ekomenu een goede aanvulling. Ook is het makkelijker om je aan dit dieet te houden met een maaltijdbox, je krijg namelijk alles precies afgepast in huis. Zo kom je niet in de verleiding om toch allemaal andere dingen mee te nemen uit de supermarkt.