De maaltijdbox in de media

De maaltijdbox is een geliefd onderwerp om over te schrijven. Er zijn veel websites met informatie en ervaringen te vinden over dit onderwerp. Maar ook in de reguliere media zien we regelmatig een berichtje voorbij komen over deze trend. Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van berichten over maaltijdboxen in de media. We hebben verschillende kranten artikelen, tests en tv-fragmenten verzameld. Interessant om te bekijken. Vaak schrijven kranten wat kritischer over de maaltijdboxen en belichten consumenten programma's ook duidelijk de negatieve kanten. Daarin gaan ze soms wel wat ver vinden wij. Want het is natuurlijk slechts een moment opname. Na één maaltijdbox heb je hier niet direct een perfect beeld van. Er kan bijvoorbeeld net een keertje wat mis zijn met de ingrediënten, hoe hard wil je ze daarop afrekenen? Het kan zomaar dat het bij een andere maaltijdbox het die dag 10 keer vaker fout ging, maar dat de maaltijdbox van de redacteur wel perfect was. Allemaal omstandigheden waar je rekening mee moet houden. Gelukkig zien we de laatste tijd dan ook dat verschillende kranten en programma's er wat meer tijd in steken en er een serieuze test van maken.

Dit overzicht start met de meest recente artikelen tot en met de oudere artikelen onderaan. We zullen dit de komende tijd ook steeds verder aanvullen. Wil je ons een bericht tippen, dat mag altijd. Zie onze contactpagina voor meer informatie om contact met ons op te nemen. Veel lees en kijkplezier, hopelijk helpt dit je ook om een goed beeld te krijgen van de verschillende maaltijdboxen.
Maaltijdboxen vangen overschotten boeren op

De maaltijdboxen in Corona Crisis

De maaltijdboxen hebben niet zo sterk last van de Corona crisis als andere bedrijven dat misschien hebben. Sommige maaltijdboxen verkopen zelfs beter in deze tijden. Wel ontstaan er andere problemen doordat er verderop in de keten ook dingen gebeuren. Het AD schrijf hier een artikel over. Het gaat over de boeren die blijven zitten met bepaalde seizoensproducten. De maaltijdboxen springen hierop in door deze op te nemen in hun maaltijdbox. Zo hoeven deze producten niet vernietigd te worden,maar komen ze gewoon binnen bij de consument.
Artikel AD over maaltijdboxen in Corona crisis tijden
Artikel in AD over maaltijdboxen

Test van 6 maaltijdboxen in het AD

Het AD heeft eind juni 2019 een artikel geplaatst waarin ze 6 maaltijdboxen hebben getest. Ronald Giphart test deze boxen zelf en zet daarmee naar eigen zeggen zijn huis compleet op zijn kop. We vinden het geen slechte review. Misschien wat open deuren hier en daar, maar de algemene conclusie komt aardig overeen met het beeld wat wij hebben van de maaltijdboxen. 
Lees hier het artikel uit het AD
Uitzending van Radar over maaltijdboxen

Uitzending Radar

Het consumenten programma van radar heeft ook een uitzending gemaakt over de maaltijdboxen. Ze hebben dit gedaan aan de hand van 5 maaltijdboxen die ze besteld hebben. Astrid Postma van het Voedingscentrum en culinair journalist Karin Luiten gingen de keuken in om de gerechten uit deze maaltijdboxen te bereiden. Ze waren kritisch, soms wat kort door de bocht, maar het was een goede poging om de maaltijdboxen te beoordelen.
Bekijk hier de uitzending van Radar
Column Volkskrant 2015 maaltijdboxen

Een column in de Volkskrant

Eind 2015 doet de Volkskrant het nog eens dunnetjes over met een column over de maaltijdbox. De insteek is deze keer de prijs. Op zich geen verkeerd idee om eens eerlijk te kijken naar het prijsverschil. Je betaald voor gemak dat is duidelijk. Toch komt deze column een beetje zuur over. Lees het zelf maar even terug als je zin hebt.
De column in de Volkskrant 2015
Artikel uit de Volkskrant over maaltijdboxen

Artikel in de Volkskrant

Een oud artikel uit de tijd van de opkomst van de maaltijdboxen. Geschreven in oktober 2015. De maaltijdbox was toen nog nieuw en onbekend dus het is niet vreemd dat de 'kritische' Volkskrant een kritische insteek koos met de titel: "Is die maaltijdbox wel zo ideaal?". Het gaat over maaltijdboxen en verliefdheid en met de kennis van nu is het best een leuk stukje om te lezen.
Lees hier het artikel in de Volkskrant
 

Artikel in de Verdieping van Trouw

Dit is niet het oudste maar misschien wel het eerste artikel dat we ooit lazen in de krant dat ging over maaltijdboxen. Het is van januari 2016, uit de Trouw bijlage van de Verdieping. Het artikel heeft de titel meegekregen: "De keiharde strijd om de thuiskok". Niets is minder waar op dat moment. De maaltijdboxen zijn allemaal volop bezig om klanten binnen te halen. De concurrentie is groot. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het feit dat op dat moment ook Mathijs Maaltijdbox, Streekbox en Beebox nog in de race zijn. Tegenwoordig bestaan deze niet meer, zijn ze overgenomen of werken ze onder een andere naam. Het artikel is nog steeds online te vinden.
Lees hier het artikel uit de Verdieping van Trouw