Een maaltijdbox, doe het niet!

Een website vol over maaltijdboxen en dan zeggen we dat je het niet moet doen? Dat moet een grapje zijn? Nee, we menen het serieus. We vinden het concept maaltijdbox zelf fantastisch, maar we zijn er ondertussen achter dat er ook echt mensen zijn die we het moeten afraden. We bedoelen dit niet negatief of neerbuigend, we zijn heel serieus over dit onderwerp. Herken je jezelf namelijk in een van deze onderwerpen, dan is het misschien verstandig om er niet aan te beginnen en teleurstelling te voorkomen.

Ik heb een hekel aan vernieuwing

Wat is er mis met gewoon boodschappen doen? Waarom moet het allemaal nieuw en snel? Probeer je niet zo graag nieuwe dingen uit en heb je moeite met het doorbreken van vaste patronen? Niets mis mee. Maar een maaltijdbox is dan wel even wennen. Je krijgt een complete box met alles erin. Je kan wel kiezen uit verschillende gerechten, maar je moet het recept volgen om een lekkere maaltijd op tafel te krijgen.

Ik wil zelf boodschappen doen

Je ontvangt een maaltijdbox met volledig afgepaste ingrediënten. Dit is geweldig om voedselverspilling tegen te gaan, maar misschien niet voor jou. Je wilt liever zelf de hoeveelheid bepalen. Ook wil je graag zelf alle ingrediënten uitzoeken. Je bekijkt elke komkommer aandachtig en hetzelfde geld voor de avocado's. Deze of toch deze of toch die? Inderdaad als je heel erg kieskeurig bent dan kan een maaltijdbox het je soms moeilijk maken.

Er mag niets mis gaan

Elke dag worden er tienduizenden maaltijdboxen bezorgd. En hier gaat een heel proces aan vooraf. Eerst het samenstellen van het recept, dan alle ingrediënten inkopen, alles verpakken en verzenden naar de klant. In deze hele keten kan er wel eens iets mis gaan. Zo hebben we ooit een maaltijdbox gehad waar een komkommer niet helemaal goed meer was. Ook hebben we wel eens gehad dat er iets ontbrak. De klantenservice is vaak behulpzaam en je krijgt bijvoorbeeld korting op je volgende maaltijdbox.
We hebben een keer een slechte komkommer gehad en een ui met een slecht plekje erop, dan moet je dit toch zelf oplossen

Dit gebeurd gelukkig slechts zelden, maar je moet toch aan de slag om zelf deze fout te herstellen. Loop je rood aan bij dergelijke tegenslag, dan is een maaltijdbox misschien niet iets voor jou. Het kan namelijk een keer gebeuren. 

Geen maaltijdbox, wel lekkere gerechten

Geloof het of niet, maar er zijn mensen die elke dag een gerecht van HelloFresh of Marley Spoon op tafel hebben staan, maar nog nooit een maaltijdbox hebben ontvangen! Een klein beetje een systeem hack dus. Wij vinden het erg omslachtig en vragen ons af het je er mee kunt besparen, maar het gebeurd wel. Alle recepten staan namelijk op de websites van de maaltijdboxen. 'Alles' wat je moet doen is alle ingrediënten bij elkaar zoeken. Er zijn mensen die dit doen en hierover schrijven op internet. Misschien hebben we je op deze pagina niet kunnen overtuigen om vooral geen maaltijdbox te kopen. Dus misschien toch maar gewoon een maaltijdbox bestellen?
Bekijk hier de maaltijdboxen