Gerechten kiezen in je maaltijdbox

Zelf je gerechten kunnen kiezen in de box is één van de beste uitvindingen sinds de start van de maaltijdboxen! Aan het begin hadden de maaltijdboxen elke week nieuwe gerechten op het menu staan. De manier om de gerechten te krijgen die je het liefst wilde hebben was door te kiezen voor een bepaalde variant box. Veel maaltijdboxen hadden bijvoorbeeld een veggiebox, een gezinsbox, een flexitarierbox enz. En hoewel je op deze manier al veel keuze en variatie had, bedachten een paar slimme mensen dat dit nog beter kon. Waarom laten we de mensen niet zelf hun gerechten kiezen?
Keuze uit vele gerechten in je maaltijdbox

Welke maaltijdboxen geven jou de keuze?

De maaltijdboxen die jou de optie geven om zelf gerechten te kiezen zijn op dit moment:

Marley Spoon

Bij de maaltijdbox van Marley Spoon mag je helemaal zelf kiezen. Ze hebben officieel nog maar twee boxen, maar dit is vooral de keuze tussen 2 personen of 3-4 personen. Ze hebben een hele ruime keuze, elke week kan je namelijk kiezen uit 30 verschillende gerechten.
Lees meer over Marley Spoon

Hellofresh

De maaltijdbox van Hellofresh geeft je volop keuze. Je mag hier elke week kiezen uit 27 gerechten. Ze hebben altijd veel variatie. Houd je van vlees, vis of vegetarisch, deze gerechten zijn altijd beschikbaar. Kies je niet, dan krijg je gerechten op basis van je voorkeur.
Lees meer over HelloFresh

Allerhande Box

We kennen Allerhande van Albert Heijn natuurlijk ook van de vele recepten die ze hebben. De keuze uit de gerechten bij de Allerhande Box is ook ruim. Je mag hier kiezen uit 9 gerechten elke week. Ook kan je kiezen voor extra luxe gerechten die ietsjes duurder zijn.
Lees meer over Allerhande Box

Ekomenu

Tot slot de maaltijdbox van Ekomenu. Hier kan je kiezen uit 15-20 gerechten elke week. Bij elk gerecht staan duidelijk de eigenschappen aangegeven en ook de allergenen. Je krijgt een aantal suggesties voor gerechten die passen bij jouw gekozen leefstijl.
Lees meer over Ekomenu

Is dit de toekomst van de maaltijdbox?

We verwachten dat bijna alle maaltijdboxen dit systeem zullen invoeren als ze dit nog niet gedaan hebben. We kunnen ons wel voorstellen dat de kleinere maaltijdboxen misschien wat meer tijd nodig hebben. Ook zullen er misschien enkele zijn die hier bewust niet voor kiezen. Wij denken dat het verschil niet zo heel groot is ten opzichte van de oude situatie. Voorheen koos je het type maaltijdbox en hier zaten specifieke gerechten in. Nu heb je in principe keuze uit alle gerechten uit alle verschillende type maaltijdboxen. Het aantal gerechten is dus niet per definitie meer dan in de oude situatie. Maar het aantal gerechten waaruit je mag kiezen zit wel in de lift. Alle maaltijdboxen willen graag de grootste keuze geven en daardoor gaan de aantallen regelmatig omhoog. Wij zijn daar natuurlijk blij mee, we houden van nog meer keuze!

Hoe werkt dat, je gerechten kiezen?

Het werkt best eenvoudig. De meeste maaltijdboxen werken ook op dezelfde manier. Je kiest uiteraard de gerechten voor de aankomende maaltijdbox. Dit kan tot een bepaald aantal dagen voor de bezorging van de maaltijdbox. Je hebt bij de maaltijdbox een eigen account. Daarmee kan je inloggen op de website. Dan heb je een overzicht van de verschillende gerechten waaruit je kunt kiezen. Hieronder hebben we een aantal screenshots gemaakt van de verschillende maaltijdboxen en hun website waar je de gerechten kunt selecteren:
Zelf gerechten kiezen bij HelloFresh
Zelf gerechten kiezen bij Ekomenu
Zelf gerechten kiezen bij Marley Spoon

Je hoeft niet te kiezen

Zoals je ziet, heel gemakkelijk dus en het heeft vele voordelen. Maar heb je een keer geen zin om te kiezen, geen probleem. Dan krijg je een maaltijdbox met gerechten op basis van jouw voorkeuren. Soms is het ook wel eens leuk om jezelf helemaal te laten verrassen!

Zelf eens voordelig proberen? Bekijk of bovenstaande maaltijdboxen op dit moment ook een actieve kortingscode hebben:
Onze nieuwste kortingscodes