De Krat

De maaltijdbox van De Krat is er voor iedereen die graag kookt met duurzame, seizoensgebonden producten. Ken je deze duurzame maaltijdbox al of lees je graag nog wat extra informatie over De Krat? Hoe zit het met de bezorging van De Krat? Een maaltijdbox alleen voor de Randstad of is bezorging in heel Nederland mogelijk? Zomaar een aantal vragen die je wellicht hebt over deze maaltijdbox. Geen probleem, we gaan deze maaltijdbox eens helemaal doornemen. Daarnaast hebben we uiteraard ook zelf uit deze maaltijdbox gegeten. Je leest verderop meer over onze ervaring met De Krat!
De inhoud uit De Krat maaltijdbox

Een maaltijdbox met seizoensproducten

Bij De Krat houden ze van lekker eten. Ze steken veel tijd in het maken en uittesten van hun recepten. Daar hebben ze een heel team voor klaarstaan. Omdat ze gebruik maken van veelal Hollandse ingrediënten, richten ze zich sterk op lokale seizoensproducten. Dat is een goed idee wat ons betreft, deze producten hoeven niet van ver weg te komen en dat is duurzamer. Ook zitten deze producten boordevol smaak en dat hebben we zelf ook mogen proeven. Je krijgt de maaltijdbox aan huis en ze bezorgen in heel Nederland, met uitzondering van de eilandengroep.
Ga naar De Krat en bekijk de actuele recepten
De inhoud van De Krat en een receptkaart

Lekker koken met De Krat

Gezonde en lekkere maaltijden staan voorop bij De Krat. Je krijgt een krat vol met mooie en kraakverse producten uit Nederland. Bij De Krat zijn ze trots op hun leveranciers die deze mooie producten leveren en je kan alle informatie daarover dan ook terugvinden op de website. Doordat het duurzame en veel verse seizoensproducten zijn, smaakt het alleen maar beter! De recepten zijn vaak uitgebreid en je kan helemaal los gaan in de keuken. Uiteindelijk zet je een creatief en smakelijk recept op tafel. Met uitzondering van De Snelle Gezinskrat, dit zijn uiteraard ook heerlijke gezonde gerechten, maar deze gerechten zijn vooral gericht op een korte bereidingstijd.

Een maaltijdbox met een lange historie

De maaltijdbox van De Krat is er vanaf het begin bij. Al vanaf 2010 begonnen ze met het bezorgen van duurzame producten om mee te koken. Aan het roer van De Krat stond Eefje Brugman die begon met dit toen nog revolutionaire concept. Ze was de oprichter van deze duurzame maaltijdbox en waar daarmee de eerste in Nederland. In 2017 kwam het droevige bericht dat Eefje Brugman plotseling is overleden. Dit was natuurlijk ook een enorme klap voor dit bedrijf, maar ze zijn hard doorgegaan om haar ideeën en passie verder te realiseren. 
Bij De Krat kiezen ze voor gezonde, eerlijke en duurzame producten van Hollandse bodem
De Krat is een maaltijdbox waar ze vasthouden aan hun kernwaarden. Bij De Krat kiezen ze voor gezonde, eerlijke en duurzame producten van Hollandse bodem. Is een product niet te telen in dit land, dan kiezen ze voor een product uit een ander land dat wel biologisch of fairtrade is. Ze richten zich op duurzaamheid en werken met leveranciers die dit ook nastreven. Verder maken ze mooie en lekkere recepten en gebruiken hier veel seizoensproducten voor. Uiteraard uit het oogpunt van duurzaamheid, maar de heerlijk verse smaak is nét zo belangrijk. 
Een lekker gerecht van De Krat

Onze ervaring met De Krat

Wij zijn zeker enthousiast over De Krat! De verrassende gerechten en producten van hoge kwaliteit hebben ons verrast. Er zijn ook een aantal dingen die anders zijn dan bij andere maaltijdboxen. Zo kan je hier geen recepten kiezen zoals bijvoorbeeld bij Marley Spoon of Ekomenu. Je ziet op de site welke gerechten je in de box ontvangt. De receptboekjes zijn compleet en duidelijk, maar wat minder strak en gestileerd. Bij De Krat houden ze ook van recepten waar je uitgebreid mee kunt koken (bijvoorbeeld de Weekendkrat), al hebben ze nu ook een snelle gezinsbox. 
Lees hier onze uitgebreide ervaring!
Verse producten in alle kratten van De Krat

Welke kratten zijn er?

Je kiest bij De Krat niet zelf je gerechten, maar je hebt wel keuze uit verschillende soorten kratten. Deze zijn gericht op verschillende doelgroepen en voorkeuren. Op dit moment zijn er 4 kratten waaruit je kunt kiezen. Dit zijn De Gemakskrat, De Gemakskrat Vega, De Weekendkrat Extra en De Snelle Gezinskrat. Op uitzondering van De Weekendkrat Extra ontvang je complete recepten en afgewogen ingrediënten op maat. Je hoeft op een snufje peper en zout meestal verder niets in huis te hebben en je kunt zo aan de slag!
Lees meer over de verschillende kratten
De inhoud van De Krat zit in een houten kratje

De Krat zit inderdaad in een krat

Het zit in de naam, dus de maaltijdbox zit ook daadwerkelijk in een kratje. Dat hoeft van ons niet persé, maar het heeft toch ook wel zijn charmes. In ons geval zat dit kratje in een gekoelde box die de bezorger weer meeneemt. Je hebt dan een kratje vol met heerlijke producten en je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan. Uiteraard is het niet de bedoeling dat deze kratjes zich opstapelen. Je mag het lege kratje van de vorige keer dan ook gewoon mee teruggeven aan de bezorger. De lege kratjes worden daarna netjes gerecycled door De Krat.

Gemakskrat

Met deze krat kun je drie lekkere gerechten op tafel zetten. Je krijgt alles wat je nodig hebt op maat aangeleverd. Je krijgt altijd een gerecht met vlees, vis en een vegetarisch gerecht. In het receptboekje staat stap voor stap aangegeven hoe je de gerechten moet bereiden.

Gemakskrat Vega

De naam zegt het al, dit is uiteraard de vegetarische versie. In deze krat zitten uiteenlopende gezonde gerechten. Op basis van groenten, vleesvervangers, pasta's, zuivel eieren en meer. Inclusief recepten en je kunt direct aan de slag om een gezonde vegetarische maaltijd op tafel te zetten.

Weekendkrat Extra

Bedoeld voor mensen die lekker uitgebreid willen koken in het weekend. Dit is een leuke variant van een maaltijdbox. Je krijgt namelijk veel verschillende ingrediënten die een basis vormen voor... wat jij wilt! Als inspiratie krijg je wel elke keer 7 a 8 recepten erbij die je hiermee zou kunnen maken.

Snelle Gezinskrat

Lekker en gezond eten, maar je hebt een druk leven en niet altijd tijd om uitgebreid te koken? Daarvoor hebben ze deze maaltijdbox ontwikkeld. Één kant en klaar gerecht zo uit de oven, één gerecht dat een half uurtje kost en het derde gerecht is uitgebreider, bijvoorbeeld voor in het weekend!
Lekkere gerechten maak je met De Krat

De Krat: een maaltijdbox met liefde gemaakt

Hoewel De Krat absoluut geen startup is, zie je wel dat het niet een enorm bedrijf is zoals sommige andere grote maaltijdbox namen. Maar dat De Krat iets kleinschaliger is, maakt het juist ook een geliefde maaltijdbox. Misschien niet de optie om zelf gerechten te kiezen, maar wel gerechten die met liefde en aandacht zijn bedacht. Ook kan je het merken aan de flexibiliteit van De Krat. Wil je bijvoorbeeld dat ze jouw krat even achterom onder de overkapping wordt gezet, geen probleem. Bel of mail ze even en ze zorgen dat dit voor elkaar komt. Ook kan je altijd de levering verplaatsen, opzeggen of pauzeren. Ze zijn gericht op tevreden klanten en niet op een zo snel mogelijke groei. We vatten het samen in: een persoonlijke maaltijdbox, met liefde en aandacht voor hun product. Neem zelf een kijkje op hun website en je zal zien wat we hiermee bedoelen.
Lees eerst onze ervaring met De Krat Ga naar De Krat