Onze ervaring met De Krat

Het is tijd voor een review over de maaltijdbox van De Krat. We delen graag onze ervaring en nieuwste bevindingen over deze maaltijdbox. Ben je ook nieuwsgierig naar deze duurzame box? Lees dan verder, we vertellen je graag hoe wij het koken met De Krat ervaren. Om je een goed beeld te geven over deze maaltijdbox hebben we 3 gerechten gekookt uit de Gemakskrat en laten we de exacte inhoud van De Krat zien. 
De inhoud van De Krat, allemaal verse groenten, vlees en vis!

De recepten in de Gemakskrat

Onze maaltijdbox wordt keurig op de geplande tijd thuisgebracht. De deurbel gaat en als we open doen staat er een vriendelijke bezorger die een koelbox bij zich heeft. Hij zet deze binnen, maakt hem open en overhandigd ons De Krat. We zetten deze krat op tafel en bekijken de producten eens goed. Onze eerste indruk is uitstekend. Mooie producten, het ziet er vers uit en en opvallend veel groenten. We krijgen er zin in om er mee aan de slag te gaan!
Bij De Krat krijg ontvang je in de Gemakskrat elke week 3 afwisselende recepten. Twee maaltijden met vlees/vis en één vegetarische maaltijd. 
Veel recepten zijn uitgebreid en geschikt voor mensen die houden van koken. De geschatte kooktijd ligt meestal rond de 45 minuten. Je kiest hier niet zelf je gerechten, maar kunt er zeker van zijn dat je elke week weer verrassende en creatieve maaltijden zal gaan koken met deze maaltijdbox. 
Alle producten in de Krat zijn seizoensgebonden en duurzaam geproduceerd. Veel producten worden lokaal ingekocht. Informatie over de achtergrond van producten geeft De Krat dan ook elke week (bijvoorbeeld via de receptkaarten en website). Extra leuk om te koken met producten waar je de achtergrond van weet. Voor deze review hebben wij aan de hand van de receptkaarten 1 vleesgerecht, 1 visgerecht en 1 vegetarisch gerecht klaargemaakt. 

Blote billetjes in 't gras met schnitzel

Dit is een klassiek Hollands gerecht en zal menigeen terug doen gaan naar vroeger. Een seizoensgerecht bij uitstek. Dit is een gerecht met een 'snel klaar!' label erop, dus we verwachten dat we het snel op tafel hebben. In ongeveer 35 minuten is het ons gelukt. Het receptboekje geeft 30 minuten aan, dus dat klopt aardig. De bereiding is niet ingewikkeld. In 7 stappen is beschreven wat je moet doen en dit valt ook reuze mee. Het meeste werk zit hem in de voorbereiding zoals het snijden van de boontjes. De drie soorten bonen (snijbonen, sperziebonen en witte bonen) door elkaar vinden we leuk en de tijm en lente-ui maken het gerecht helemaal af qua smaak. De kalfsschnitzel is lekker mals. Een prima, voedzaam gerecht!

Kedgeree met makreel en salade

Het is tijd voor de Kedgeree! We zijn erg benieuwd naar dit gerecht. Het verhaal en achtergrondinformatie over dit gerecht op de voorkant van dit boekje maakt ons nieuwsgierig. Tijd om aan de slag te gaan met dit 2e gerecht uit de Krat. Dit is een uitgebreider gerecht, er staat 40 minuten voor. We snijden de groenten en bereiden alles zoals aangegeven in het recept. Het geheel gaat in de oven en ondertussen maken we de makreel klaar. Een vette en gezonde vis met een kenmerkende smaak. Het blijkt een uitstekende combinatie te zijn met de andere ingrediënten uit dit gerecht. We hebben er smakelijk van gegeten en ook de hoeveelheid was prima. We houden zelfs nog wat over wat we bewaren voor de volgende dag. 

Geroosterde madras bloemkool met salade

Het laatste en meest uitgebreide gerecht (45 min volgens het boekje) is geroosterde madras bloemkool met sweet dumpling en salade van palmkool, bonen, linzen, gedroogde tomaten en palmkoolchips. Dat is een hele mond vol, maar het resultaat mocht er zijn. Leuk om te koken én lekker om te eten. De palmkool bladeren (die grote lange donkergroene bladeren rechts op de eerste foto van deze pagina) smaakten goed in het gerecht. Maar nog leuker en lekkerder waren de chips die we van een aantal stukjes moesten maken. Nooit eerder op, maar erg lekker. Krokant gebakken met een snufje zout. Alles bij elkaar een gezond, voedzaam en erg lekker gerecht! Dit gerecht zouden we best nog wel eens willen koken.

Het receptboekje

Bij De Krat krijg je een net boekje met daarin de recepten voor jouw maaltijdbox. Geen overdreven poespas, maar een eenvoudige en duidelijk opzet. Elk gerecht heeft een foto met het eindresultaat en een lijst met ingrediënten. Daarnaast staat de bereidingswijze in 6 tot 12 stappen, afhankelijk van hoe uitgebreid het gerecht is. Ook staat er een inschatting bij hoe lang het maken van dit gerecht zal duren. Wat we missen zijn de voedingswaarden per gerecht. Ook zien we niet specifiek een vermelding van allergieën staan. Wel erg leuk is dan weer dat ze elke keer een leverancier uitlichten en op de voorkant staat een leerzame inleiding en achtergrond informatie over een van de gerechten uit deze maaltijdbox.

Onze conclusie

De Krat is een volwassen en smakelijke maaltijdbox. Een maaltijdbox die je zeker moet kiezen als je houdt van eerlijke en gezonde producten. Duurzaam, van Hollandse bodem en veel seizoensproducten. De recepten zitten goed in elkaar. Wij vonden de 3 verschillende recepten goed afgewogen en een prima aanvulling op elkaar. Je merkt aan alles dat er met veel passie gewerkt wordt bij De Krat om het beste voor hun klanten op tafel te zetten. 
Smaakt dit naar meer? Kijk dan zelf eens op de website van De Krat. Je kan de verschillende maaltijdboxen bekijken en even bladeren door de verschillende recepten. Zo krijg je snel een goed beeld of deze maaltijdbox ook iets voor jou is. Probeer nu de Krat uit met 2x 10% korting! Behalve op een eenmalige box krijg je nu 2 keer 10% korting als je kiest voor een flexibel abonnement. Dat je dus kan pauzeren op opzeggen wanneer je wilt. Deze korting werkt automatisch als je klikt op de knop hieronder. 
Ga naar De Krat