Kerstboxen voor 2019

Aan het einde van het jaar is het altijd weer een verrassing welke maaltijdboxen er met een speciale kerstbox komen. Dit is een mooie traditie geworden ondertussen. Het idee van een kerstbox is dat je, zonder veel moeite en stress, alles in huis hebt om een heerlijke kerstmaaltijd op tafel te zetten. Stel je voor: geen stressvol bezoekje aan een overvolle supermarkt. Overvol met mensen, maar vaak net een leeg schap van de producten die je nog nodig had. En geen stress of het misschien wel iets te ingewikkeld recept wel gaat lukken. Daarom is de uitvinding van de kerstbox wat ons betreft geniaal.

De kerstboxen van 2019 zijn al weer even achter ons. Volgend jaar komen we net als dit jaar weer met een uitgebreide pagina over alle kerstboxen! Wil je nog even terugkijken? We hebben een aantal resultaten van de kerstboxen op een rijtje gezet.

In dit overzicht zetten we de top kerstboxen voor je op een rijtje. Er zijn een aantal verschillen tussen deze verschillende maaltijdboxen die een kerstbox ontwikkeld hebben. Allereerst zijn er twee soorten. Een echte aparte kerstbox met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Vaak is er dan bijvoorbeeld een vlees of vis en een vega optie beschikbaar. De tweede optie zijn de kerstspecials. Dit zijn aparte gerechten die je rond de kerst kan kiezen in plaats van de normale gerechten die je zelf kunt kiezen.
De tafel gedekt met prachtige kerstgerechten van HelloFresh

De kerstboxen van HelloFresh

We beginnen met HelloFresh. De maaltijdbox die elk jaar met een prachtige kerstbox komt. De bovenstaande foto is van een tafel gedekt met de kerstgerechten uit de kerstbox, zin in! Dit jaar zijn er twee boxen waaruit je kunt kiezen. Dit is de kerstbox en de gourmetbox. Het hoofdgerecht in de kerstbox is gebraden beenham met hasselback-aardappelen. Een lekkere pastinaaksoep met truffel-rozemarijnolie en een frisse zalmbonbon met noordzeegarnalen. Als toetje een limoencheesecake! De gourmetbox heeft een assortiment van vistrio en garnalenspiesjes, krieltjes uit de oven, groentespiesje met pestodressing, vlees- en gevogeltekwartet spelt-pannenkoeken en zelfgemaakte kruidenboter.

De kerstboxen van De Krat

De Krat heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om hun afsluiting van het jaar. Ze komen elke keer met een mooi kerstbox in klassieke opzet én als vega variant. Op het kerstmenu staan zalmtartaar van gerookte Schotse zalm met waterkersolie, schorsenerensoep met geroosterd amandelschaafsel en brood van Jordy's Bakery, confit van polderscharrelhoenbout met gemengde paddenstoelen van Portabella met spruitensalsa, geroosterde aardappel, aardpeer & bietjes en kruidige stoofpeertjes in bier van Brouwerij 't IJ met hangop van Anna's Hoeve. 
De vega kerstbox heeft in plaats van de schotse zalm een bietentaartje met mierikswortelcrème en geitenkaasmedaillons en als hoofdgerecht portobello gevuld met Terschellinger Raede Jutter met spruitensalsa, geroosterde aardappelen en aardpeer.
De gerechten in De Krat kerstbox

De kerstboxen en ontbijtbox van AH Allerhande

Ook bij AH hebben ze een aantal mooi kerstboxen. De kerstbox, vegabox, gourmetbox én een kerst ontbijtbox! We beginnen met de kerstbox, daarin tref je de volgende heerlijke kerstgerechten aan: warmgerookte zalm met groene asperges, geroosterde paprika-tomatensoep en crostini, gebraden runderlende met peperroomsaus, romanesco en rozemarijnaardappeltjes en cheesecake met gekaramelliseerde ananas. Als we het hebben over de vega kerstbox dan praten we over de volgende vega gerechten: gemarineerde mozzarella met roodlof en haricot verts, geroosterde paprika-tomatensoep & crostini, gevulde portobello met feta & parelcouscous met venkel, cheesecake met gekaramelliseerde ananas. Ook leuk is trouwens dat je hier twee mooie linnen kerstservetten bij krijgt! Dan de ontbijtbox, deze vinden we erg leuk bedacht. Een lekker kerstontbijtje, heerlijk toch? Daarin zit: frittata met groene asperges, kerstboombolletjes met avocadocrème, zalm, kaas en ham, pancakes met blauwe bessen en honing, roomyoghurt aardbei-framboos, feeststol en vers sap. Ook hierin zit nog een leuk cadeautje, twinings thee en kerstchocolade. Zin om lekker te gourmetten, kies dan voor de gourmet kerstbox, dan krijg je een mooie box met: zalm, biefstuk, minihamburgers, slavinkjes, kip en vegahapjes, diverse groenten, eitjes, stokbrood met kruidenboter. En hierin zitten ook alle ingrediënten voor zelfgemaakte salade, pannenkoekjes, sauzen en een lekker toetje!

De Willem&Drees kerstbox

De kerstbox van Willem&Drees is ook wel speciaal te noemen. Ze gaan voor een duurzame kerstbox, maar met een hoge culinaire standaard. Dit is ook meteen de duurste kerstbox die er is, maar voor kwaliteit betaal je soms graag wat meer.
De gerechten van de willem&drees kerstbox op tafel
Ze zijn een samenwerking aangegaan met restaurant Circl uit Amsterdam. Daarmee zet je de volgende gerechten op tafel: gort risotto, palmkool, oesterzwammen met ei en oude kaas. Kastanje champignon bouillon, paksoi, tempeh en soja saus. Gebraden savooiekool, pompoen, kastanjes, geitenyoghurt hangop en koolsaus. Chocolademousse, aangezuurde room, kletskoppen, karamelsaus met kersen. Het is je misschien al opgevallen, Willem&Drees kies voor een volledig vega menu. Daarnaast bieden ze ook nog speciaal wijnpakket aan.
Bekijk de kerstbox van Willem&Drees

Kerstgerechten van Ekomenu

Bij Ekomenu heb je geen aparte kerstbox. Wel hebben ze speciale gerechten op het menu staan in de week van kerst. Je kunt dus net als altijd een flexibel abonnement nemen en alleen voor de kerstgerechten gaan als je een kertsmenu wilt van Ekomenu.

De kerstgerechten van Ekomenu

Bekijk het menu van Ekomenu

Kerstspecials van Marley Spoon

Ook bij Marley Spoon kan je speciale kerstspecials kiezen. De korting voor nieuwe klanten is nu ook geldig, dus als je wilt kan je beginnen met een voordelig kerstmenu. Je hebt hier ook een flexibel abonnement dus je zit er niet aan vast als je kiest voor dit kerstmenu.

Een gerecht op het kerstmenu van Marley Spoon

Bekijk het menu van Marley Spoon