Onze ervaring met Willem&Drees

Een maaltijdbox met biologische ingrediënten van Hollandse bodem. Dat willen we zelf graag eens proeven en daarom zijn we aan de slag gegaan met deze biologische maaltijdbox van Willem&Drees. Zoals je misschien al hebt gezien heeft Willem&Drees verschillende maaltijdboxen. De maaltijdbox die wij hebben getest is de Seizoens Box. Naast het aanbod van volledige biologische producten in deze box staat het idee van seizoensproducten ons ook wel aan. Tegelijk met deze maaltijdbox bestellen we ook een aantal extra losse boodschappen in de webshop van Willem&Drees, uiteraard ook volledig biologisch. 
De ingrediƫnten uit de maaltijdbox van Willem&Drees

Aan de slag met de Seizoens Box

Een maaltijdbox ontvangen blijft elke week weer leuk. We hebben er weer zin in om de gerechten uit deze maaltijdbox te gaan bereiden. Vooraf kan je op de website van Willem&Drees zien welke gerechten je ontvangt in de maaltijdbox. Met Willem&Drees is het zo dat je niet zelf gerechten kan kiezen, maar in ons geval zit er eigenlijk niets tussen wat we vooraf al afschrijven. In tegendeel, het zijn zeer afwisselende en smakelijke gerechten. Opvallend is direct het gevarieerde aanbod, met inderdaad veel producten van het seizoen. We zijn verrast over de goede kwaliteit van de producten. Alles ziet er heel goed en vers uit. En een extra prettig idee dat alles ook 100% biologisch is. En je ziet het op de foto; deze box bevat veel kleurige producten! 
De Willem&Drees maaltijdbox

De maaltijdbox bezorging

We ontvangen de maaltijdbox van Willem&Drees in een stevige kartonnen doos. Precies op de verwachte tijd en netjes gekoeld. Bezorging is mogelijk in heel Nederland (met uitzondering van de Wadden). Je kunt bij Willem&Drees kiezen uit verschillende bezorgdagen. 
Is er bij jou in de buurt een lokale bezorger van Willem&Drees? Dan ontvang je de maaltijdbox vaak in de bekende oranje kratten (ook wel bekend van de Beeboxen). Wat inhoud betreft zit er dus verder geen verschil tussen. De doos mag bij het oud papier of je mag hem net als de oranje krat weer meegeven met de bezorger van de volgende maaltijdbox. 
Een lekker gerecht van Willem&Drees Auberginerolletjes met gehakt en rijst

Auberginerolletjes met gehakt en rijst

Laten we meteen maar beginnen met het bereiden van ons eerste gerecht. Dit was een smakelijk gerecht en met een bereidingstijd van ongeveer 30  minuten goed te doen. Geen ingewikkeld recept, wel een verrassend resultaat. Zoveel mogelijk gerechten bij Willem&Drees komen van eigen bodem. Uiteraard is de rijst wel biologisch (en met EKO-keurmerk). Het kalfsgehakt is erg mals en in combinatie met de verse aubergine smaakt dit erg goed. De saus met Crème Fraîche en champignons maakt het gerecht helemaal af. Wij hebben lekker gegeten van dit gerecht!
Wilde tomaatjes mix

Een klein kunstwerkje

Even tussendoor een foto van deze mooie wilde tomaatjes. Een klein kunstwerkje wat ons betreft! Een prachtige mix tomaatjes met verschillende maten en kleuren. De kwaliteit is top en de smaak spat er vanaf. Dit maakt het gerecht (geroosterde tomaatjes met witte bonen en parelgort) lekker kleurrijk en smaakvol. Naast dit bakje met wilde tomaatjes hadden we ook nog een bakje met Cherry Roma en dat complimenteert elkaar dus uitstekend. Wat ons betreft een goed voorbeeld dat Willem&Drees hun ingrediënten met zorg uitkiest van leveranciers die er alles aan doen om goede kwaliteit producten te leveren. Leuk om ook de informatie over de producten en leveranciers terug te kunnen lezen bij Willem&Drees. 

Over de receptkaarten bij Willem&Drees

Bij elke maaltijdbox horen uiteraard heerlijke recepten. Bij Willem&Drees staan ook wekelijks nieuwe, inspirerende recepten voor je klaar. Handig om te weten: je ontvangt de receptkaarten van Willem&Drees niet op papier. Persoonlijk vinden we dat een beetje jammer omdat we het fijn vinden werken met een papieren receptkaart. Maar dat is voor iedereen anders. Bij Willem&Drees is dit een bewuste keuze en er zit een goede gedachte achter want zij besparen hier ontzettend veel papier mee. Je moet tijdens het koken met Willem&Drees de recepten en bijbehorende stappen dus bekijken op je telefoon of tablet. De online receptkaarten hebben overigens wel handige tools. Alle stappen staan netjes onder elkaar en door er op te klikken kan je elke elke stap afstrepen in je recept. Zo zie je duidelijk waar je bent in het kookproces. 
Gebakken ganzenborst met andijvie appelsalade

Lekkere seizoensproducten

Dit vinden we een geweldige insteek. Biologische en lokale producten met oog voor lekkere seizoensproducten. Op deze manier heb je de meest smaakvolle ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. Zo zaten er in deze maaltijdbox bijvoorbeeld wilde tomaatjes, radijsjes, aubergines, andijvie en appel. Het voordeel van seizoensproducten is uiteraard dat ze vers zijn, maar ook dat je de meeste vitamines en voedingstoffen op je bordje krijgt.
Het voordeel van seizoensproducten is uiteraard dat ze vers zijn, maar ook dat je de meeste vitamines en voedingstoffen op je bordje krijgt.
Dit omdat ze niet eerder geoogst zijn dan dat ze helemaal rijp waren en niet bijvoorbeeld een hele tijd in een koeling liggen opgeslagen. Tot slot is dat ook nog beter wat duurzaamheid betreft. Geen kilometers vervoer uit landen met een ander klimaat en geen lange opslag in een hoog stroom verbruikende koelcel. Allemaal voordelen dus als je kies voor seizoensproducten.
Het gerecht met gebakken ganzenborst met andijvie appelsalade

Gebakken ganzenborst met salade

Dit gerecht is voor de liefhebber van een stukje wild. Maar toch ook weer niet dat een doorsnee eter dit niet zou lusten. De gans is mooi van kleur en heeft geen overdreven sterke wildsmaak. We wassen en snijden de appels en radijsjes. Ondertussen bakken we het brood af in de oven. We hebben de ganzenborst al eventjes uit de koelkast dus deze is mooi op kamertemperatuur gekomen. We bakken deze mooi bruin van buiten in enkele minuten en laten deze daarna nog even nagaren. Het vlees is zo mooi rosé van binnen. We voegen het toe aan de salade en maken het af met een lekkere honing mosterd dressing. We vonden dit een lekker gerecht en ook het brood was goed.
Het gerecht met parelgort en geroosterde tomaatjes met witte bonen

Geroosterde tomaatjes met parelgort

Ons laatste gerecht is aan de beurt! Dit keer met parelgort die we aan de kook brengen en ondertussen gaan we aan de slag met de andere ingrediënten. Tijd om ons kunstwerkje in stukjes te snijden. De wilde tomaatjes en de cherry tomaatjes gaan allemaal in partjes en dit geld ook voor de worteltjes. We snipperen de knoflook en roosteren deze samen met de tomaatjes en wortel in de pan. Alle smaken komen vrij en vormen samen een prachtig geheel. We voegen de witte bonen en de salie toe aan de pan en brengen het geheel op smaak met peper en zout. Het is een smakelijk gerecht. De hoeveelheid vinden we ook voldoende. 
Extra boodschappen bijbestellen bij Willem&Drees

Willem&Drees extra boodschappen

Dit is een pluspunt van Willem&Drees. Ze hebben een flink assortiment aan boodschappen die je mag bijbestellen als je wilt. Via de webshop kan je producten bijbestellen als melk, vlees, eieren, kaas, groenten & fruit, brood en zelfs extra maaltijden. Het brood dat wij zelf extra hadden was een Desem bol, erg lekker. Niet goedkoop (€4,11) maar dat komt ongetwijfeld ook omdat het ambachtelijk handwerk is. Verder zijn de meeste biologische producten die je kan bestellen van gelijk prijsniveau zoals je ze elders zal vinden. De kaas en pate vonden we uitstekend en ook de kleine pruimpjes Mirabelle de Nancy waren gewoon echt lekker. Wij zijn blij met deze mogelijkheid van extra producten bijbestellen!

Conclusie Willem&Drees maaltijdbox

We hebben gezien dat Willem&Drees een hele goede maaltijdbox is. De producten zijn vers, biologisch en voor het overgrote deel afkomstig van Hollandse bodem. De gerechten kan je helaas niet zelf kiezen. Ondanks dat vonden wij de gerechten smakelijk en leuk om te bereiden. Door gebruik te maken van seizoensproducten haal je de beste producten in huis die vol van smaak zijn. Je vind zelf biologische producten belangrijk? Het idee van lokale producten staat je aan en soms wil je extra boodschappen bijbestellen? Dan is Willem&Drees zeker geschikt voor jou. We mogen nu een speciale korting aanbieden en zo kan je deze maaltijdbox voordelig uitproberen.
Bekijk de korting op de maaltijdboxen van Willem&Drees